Damir Lelas vraća se na klupu Đakovo Croatije!

 

POČELA OPERACIJA SPAŠAVANJA HNK ĐAKOVO CROATIA

 

 

Damir Lelas vraća se na klupu Đakovo Croatije!

 

 

Tijekom jesenskoga dijela prvenstva Treće hrvatske nogometne lige Istok nogometaši Đakovo Croatije susretali su se s mnoštvom problema. Rezultati im nisu išli na ruku tako da su na kraju jesenskoga dijela završili na 14. mjestu sa samo 12 bodova. Đakovčani su ostvarili tri pobjede i tri su puta remizirali, a doživjeli su čak devet poraza. Sredinom prvenstva došlo je i do smjene trenera. Klupu je mora napustiti Antun Labak, a njega je zamijenio njegov pomoćnih Hrvoje Piplica. Međutim, ni ta promjena nije značajnije promijenila igru niti rezultate. Osim toga, u zraku se stalno osjećala atmosfera nedavnih izbora nakon kojih je s gradonačelničkoga mjesta sišao Zoran Vinković koji je gajio neskrivenu simpatiju prema HNK Đakovo Croatia i koji je bio najglasniji zagovornik spajanja dvaju đakovačkih klubova – Đakova i Croatije – u novi HNK Đakovo Croatia. Nova vlast nagovijestila je temeljite promjene u vodstvu i vođenju đakovačkoga trećeligaša. Tako je godišnja skupština bila zakazana za sredinu prosinca prošle godine, međutim, naglo je termin godišnje skupštine prebačen na veljaču. Tijekom prvenstva i igrački kadar se osipao, tako su klub neposredno prije početka prvenstva napustili:  Antonio Kerovec (Zrinski Jurjevac), Josip Milardović (Torpedo Kuševac), Josip Mišić (Ratar Piškorevci), Marin Galić (Omladinac Josipovac), Ivan Dominković (Borac Kneževi Vinogradi), Mihael Kerovec (Zrinski Jurjevac), Mihael Pongračić (Šibenik), Igor Čečura (Dračice), Neven Grbeša (Zrinski Jurjevac), a tijekom natjecanja otišli su: Bogdanović (fakultet), golman Gavljak (odustao, a sada potpisao josipovački Omladinac), Delić (otišao u Torpedo). Osim odlazaka, polusezonu su obilježile i teške ozljede tako da od samoga početka Đakovčani nisu mogli računati na Zorana Bosaka (operacija koljena), au drugom dijelu prvenstva teške ozljede zadobili su Luka Matković i Dino Stipanović.

 

 

       Damir Lelas prihvatio „vrući krumpir“

 

 

Dok se igrači Đakovo Croatije nalaze na odmoru, retuširana uprava potpomognuta s nekoliko novih ljudi koje će u upravu implementirati na godišnjoj skupštini, krenuli su u pripremu proljetnoga dijela prvenstva. Prvi korak je učinjen: nakon razgovora s nekoliko kandidata, trenerskoga posla prihvatio se Damir Lelas, trener koji je prije tri godine dao ostavku i napustio klub te prvo otišao u satničku Mladost, a potom prešao u Zrinski iz Jurjevca. Trener Lelas je u jesenskom dijelu prvenstva s Jurjevčanima osvojio titulu jesenskoga prvaka ostvarivši 10 pobjeda, tri remija i samo dva poraza. Jurjevčani su zabili 33, a primili samo osam golova. S 33 boda prezimit će na prvom mjestu.

Pred novim trenerom bit će zahtjevna proljetna polusezona u kojoj će osnovni cilj biti očuvanje trećeligaškoga statusa. Trener Lelas svakako će morati osnažiti igrački kadar i vratiti vjeru u momčad koja je izgubila prepoznatljivi nogometni stil, ali i pronaći raspoložene napadače jer Đakovčani su postigli samo 12 golova od čega je Florian Abramović sam postigao sedam (četiri iz kaznenih udaraca). Dakle, neefikasnost je još jedan problem koja treba riješiti. I dakako, ispod Đakovčana u ovom su trenutku samo Varteks s istim brojem bodova (12) i Belišće s dva boda manje (10).

I treća, ne manje važna činjenica, da đakovački klubovi u trenutku pisanja ovoga članka još uvijek ne znaju, barem službeno, iznos s kojim će moći raspolagati u 2018. godini.

Na posljednjem sastanku u 2017. godini uprava kluba obznanila je da će proljetne pripreme početi 15. siječnja 2018. godine.

Bookmark the permalink.

Odgovori