Blažimiru Kovačeviću naslov, Mati Mićanu posebna nagrada!

  1. MEĐUNARODNI OTVORENI ŠAHOVSKI TURNIR “OPEN BOŠNJACI 2018.”

 

 

U Bošnjacima je u organizaciji ŠK Bošnjaci, od 3. do 9. siječnja, odigran 23. međunarodni otvoreni šahovski turnir “OPEN BOŠNJACI”.

Ovaj turnir se već godinama pokazao kao najveći i najjaći open turnir u istočnoj Hrvatskoj. Ove godine je na turniru nastupilo 107 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Nagradni fond turnira je bio 35.500,00 kn, a turnir se igrao u 9 kola po švicarskom sustavu s tempom igre 90 minuta po igraču + 30 sekundi dodatka po odigranom potezu.

 

 

 

  Blažimiru Kovačeviću prvo mjesto….

 

Pobjednik ovogodišnjeg opena Bošnjaci je internacionalni majstor Blažimir Kovačević, član ŠK Liburnija iz Rijeke s osvojenih 7 bodova. Drugo mjesto osvojio je srpski internacionalni majstor Novak Čabarkapa s istim brojem bodova dok je treće mjesto osvojio fide majstor Miljenko Muha, član HAŠK Mladost Zagreb s 6,5 bodova.

 

 

 

Đakovački šahist Rudolf Sertić

 

 

Posebna nagrada Mati Mićanu

 

 

 

Na turniru u Bošnjacima nastupilo je i šestero šahista ŠK Đakovo Lim-mont. Najbolji nastup zabilježili su Pero Aščić koji je s 6,5 bodova osvojio osmo mjesto, Rudolf Sertić sa 6 bodova osvojio 12. mjesto, a Mato Mićan također s 6 bodova zauzeo je 15. Mjesto. Mlada đakovačka šahistica Karmela Mićan sa osvojenih 5 bodova zauzela je 42. mjesto.

Posebno treba istaknuti odličan nastup juniora ŠK Đakovo Lim-mont Mate Mićana koji je na turniru osvojio novih 107 fide rejting bodova te je proglašen najboljim igračem s fide rejtingom do 2000 bodova. Karmela Mićan je osvojila 4 mjesto u konkurenciji žena.

 

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.