I treća đakovačka “nula”!

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE ZA ODBOJKAŠICE

 

 

  1. KOLO

 

ĐAKOVO – HAOK RIJEKA CO        1:3

 

  (19:25, 21:25; 25:22; 19:25)

 

 

Osijek – Dvorana Gradski vrt.

 

ĐAKOVO: Zdenka Babić, Ana Barišić, Dorotea Habijanec, Nikol Marošević, Tatjana Gajić, Sandra Fundek, Anja Jurić, Ana Maričić, Anđela Tomašević, Matea Ćato, Anela Gajić, Ana Jelenčić. Trener: Dragan Božić.

 

HAOK RIJEKA CO: Tina Stanojević, Lara Sluga Lara Zatezalo, Ivana Kesten, Natalia Tomić, Marija Vrban, Tamara Popić, Andrea Koraca, Marta Vitković, Anamarija Jukić. Trenerica: Gordana Tomić.

 

I treću utakmicu u skupini A juniorskoga Prvenstva Hrvatske izgubile su đakovačke odbojkašice. Očito da su umor i dva uzastopna poraza ostavila traga na igri i raspoloženju đakovačkih igračica. Tijek utakmice bio je sličan onome protiv Zagrepčanki: u prvom setu do završnice Đakovčanke su držale korak, međutim, u samoj završnici Riječanke su došle do vodstva 1:0. I drugi set protekao je prema scenariju prvoga. Dobra igra do same završnice a tada pad koncentracije i tehničke pogreške set odvode u riječke vode.

 

 

U treće setu Đakovčanke su popravile svoju igru, a to im je, kasnije će se potvrditi, donijeti počasni set. Mogu li đakovačke odbojkašice preokrenuti tijek susreta bilo je pitanje na koje se tražilo odgovor u četvrtom setu. Riječanke su, igrom kao u prva dva seta, na kraju došle do pobjede koja im je donijela treće mjesto u grupi. Đakovčanke su grupnu fazu natjecanja završile na posljednjem četvrtom mjestu bez ijedne pobjede.

Mladost i Zadar odlaze u polufinale, a Rijeka CO i Đakovo u borbu za poredak od petoga do osmog mjesta.

 

EVO RASPOREDA POPODNEVOGA PROGRAMA – SUBOTA,, 13. SIJEČNJA

 

RAZIGRAVANJE ZA POREDAK OD 5. DO 8. MJESTA

 

16:30 HAOK RIJEKA . UMAG

 

16:30 ĐAKOVO – KITRO VARAŽDIN

 

 

POLUFINALA

 

18:30 HAOK MLADOST – OSIJEK

 

18:30 ZADAR -DUBROVNIK

 

Đakovčanke “mladostašicama” uzele set!

 

  1. KOLO

 

 

 HAOK MLADOST – ĐAKOVO   3:1

 

 

                          (25:18: 22:25; 25:8; 25:11)

 

 

 

Osijek – Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50.

 

 

HAOK MLADOST: Iva Matić, Katarina Pavičić, Božana Butigan, Nikol Matić, Lara Štimac, Lucija Mrše, Iva Pažin, Ivana Mateša, Sara Brezan, Zrinka Lada, Anamarija Štimac, Karla Antunović, Tea Vranković. Trener: Saša Ivanišević.

 

ĐAKOVO: Zdenka Babić, Ana Barišić, Dorotea Habijanec, Nikol Marošević, Tatjana Gajić, Sandra Fundek, Anja Jurić, Ana Maričić, Anđela Tomašević, Matea Ćato, Anela Gajić, Ana Jelenčić. Trener: Dragan Božić.

 

 

Đakovačke odbojkašice doživjele su i drugi poraz. Međutim, protiv sigurno najbolje ekipe cijeloga prvenstva Đakovčanke su odigrale hrabro i pružile su odličan otpor, posebice u prva dva seta. Zagrepčanke su prvi set riješile tek u završnici kada je pala đakovačka koncentracija. U drugom setu, Đakovčanke su odigrale najbolji set na dosadašnjem dijelu prvenstva: jednostavno, u igri je sve bilo na svom mjestu tako da su „mladostašice“ morale na „popravni“. Međutim, u sljedeća dva seta Zagrepčanke su pokazale svu svoju snagu: u trećem setu svojim su protivnicima prepustile samo osam poena, a u četvrtom tek tri poena više, dakle 11.

 

 

 

 

 

 

Ovim porazom đakovačke su odbojkašice izgubile priliku za ulazak u polufinale, a u sutrašnjem susretu protiv Riječanki odlučivat će tko će u borbu za peto, a tko u borbu za sedmo mjesto. U slučaju pobjede đakovačke bi odbojkašice osvojile treće mjesto i nastavile borbu za peto mjesto.

 

 

 

Ma, prvi mačići, sretan rođendan Sandra!

 

  1. KOLO

 

 

ĐAKOVO – ZADAR    0:3

 

 

                                       (25:27; 19:25;22:25)

 

 

 

Osijek – Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50.

 

 

ĐAKOVO: Zdenka Babić, Ana Barišić, Dorotea Habijanec, Nikol Marošević, Tatjana Gajić, Sandra Fundek, Anja Jurić, Ana Maričić, Anđela Tomašević, Matea Ćato, Anela Gajić, Ana Jelenčić. Trener: Dragan Božić.

 

 

ZADAR: Vanja Mrduljaš, Ana Sunara, Ivona Peša, Ana Doljanin, Bernarda Hajnc, Josipa Marković, Lucija Tončić, Antonia Andrijašić, Cristina Golem, Mia Zelić, Sara Čukušić, Nina Kotar, Helena Buljat. Trener: Robert Kresoja.

 

 

 

                                Nema veze, sretan rođendan Sandra!

 

 

Prvi dan juniorskoga odbojkaškoga prvenstva svakako će najviše pamtiti đakovačka odbojkašica Sandra Fundek koji upravo danas, 12. siječnja, slavi svoji 18 rođendan. No, potpuno zadovoljstvo i sreću njoj, a i ostalim đakovačkim igračicama, poremetile su Zadranke koje su u prvom kolu slavile s 3:0.

 

 

 

 

 

 

                             Đakovčanke propustile set loptu i potonule!

 

 

Utakmica je odlučena u prvom setu koji je protekao u izjednačenoj igri obje momčadi. Sve do same završnice obje su ekipe imale tek minimalno vodstva od jedan do najviše dva poena, ali u samu završnicu i Đakovčanke i Zadranke ušle su poravnate. Kod rezultata 22:22 Đakovčanke osvajaju dva uzastopna poena te dolaze nadomak cilja – prvoga seta. Imaju i set loptu, ali sve se okrenulo na protivničku stranu. Zadranke su izjednačile na 24:24 da bi kod rezultata 25:25 osvojile još dva poena za konačnih 27:25.

Od šokantne završnice prvoga seta đakovačke juniorske nisu se oporavile ud rugom setu. Zadranke su osjetile psihološku krizu svojih protivnica te su serijom poena pobjegli na nedostižnih13:6. Međutim, u središnjici seta, igračice Dragana Božića popravile su svoju igru, došle su do zaostatka 13:16, ali Zadranka s dva uzastopna poena bježe na 18:13, zatim 22:18 i to je bio znak da će i drugi set na stranu djevojaka iz Donatova grada.

 

 

 

 

 

U trećem setu vodila se izjednačena borba u kojoj su Đakovčanke hvatale „slamku spasa“ odnosno set koji ih ostavlja igri za bodove. Međutim, u samoj završnici više koncentracije bilo je na strani zadarskih odbojkašica koje su i treći set mirno  privele kraju za prvu pobjedu u grupi A.

U drugoj utakmici prvoga kola skupine A prema očekivanju HAOK Mladost bez većih je problema slavila protiv HAOK Rijeka rezultatom 3:0 (25:17; 25:14; 25:18.).

 

U poslijepodnevnim satima igraju se utakmice drugoga kola. Sastaju se Đakovo i HAOK Mladost te HAOK Rijeka i Zadar. Utakmice počinju u 16:30 minuta.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.