Rodio se www.djakovo-sport.com

UVODNIK

 

 

www.djakovo-sport.com

 

Štovani štioče!

 

 

Krećem u avanturu koja se zove privatno novinarstvo jer su me okolnosti tome natjerale. Naime, sportskim novinarstvom bavim se već punih 25 godina (moji počeci bili su 1993. godine u novoosnovanim Đakovačkim novinama) zatim preko Đakovačkog glasnika, Đakovačkih novina, Radio Đakova i do Sportskoga infa u okviru službene stranice Grada Đakova. Sportski info nastao je zahvaljujući potpori tadašnjega gradonačelnika Zorana Vinkovića i njegovoga zamjenika Mirka Ćurića koji su otvaranjem Infa stvorili jedini medijski prostor za praćenje đakovačkoga sporta. Nakon trogodišnjega rada, 31. prosinca 2017. godine završio sam svoju misiju kao gradski sportski novinar (ne svojom voljom) ponosan jer je tekstove Sportskoga infa u tri godine otvorilo 332.000 ljudi. Ovih petnaestak dana iskoristio za pokretanje osobne internetske stranice koja će i dalje pratiti sva sportska događanja na području Đakova i Đakovštine. I to je doprinos mome gradu i moj prilog razvoju sporta na ovim prostorima. Moje pero uvijek će biti usmjereno prema interesu sportskih klubova i Grada Đakova jer mislim da je naš grad oduvijek bio sportski grad koji je stvarao vrhunske sportaše i sportske radnike.

 

 

 

                Rodio se www.djakovo-sport.com

 

 

 

Danas je 12. siječnja 2018. godine. Ovaj datum pamtit ću iz dva razloga: prvo, jer ovim tekstom i službeno otvaram novi sportski portal – www.djakovo-sport.com i kako kaže moja supruga: tebi nije dosta avanturizma!, i drugo: ovaj datum vezat ću uz početak Europskoga prvenstva u rukometu na kojemu će, vjerujem, „kauboji“ napokon doći i do jedine medalje koja im nedostaje – one zlatne. Dakle, na današnji dan ljeta gospodnjega 2018. rođen je www.djakovo-sport.com.

A dok ovo budete čitali, moje riječi najbolje će potvrđivati Domagoj Duvnjak, hrvatski rukometaš koji će predvoditi „kauboje“ u borbi za europsko zlato.

 

 

Hvala svima na podršci!

 

 

Nakon moga oproštajnoga teksta: „Nakon tri godine, gasi se Sportski info!“ stiglo mi je mnoštvo poruka ponajprije iznenađenja zbog gašenja Sportskoga infa, a u isto vrijeme i potpore za nastavkom praćenja đakovačkoga sporta. Citirat ću samo jednu rečenicu iz dopisa Ivana Bilandžića, predsjednika NK Dračice u kojemu kaže: … „za nas je vaša rubrika predstavljala jedini model informiranja o svim sportskim događajima u našoj Đakovštini.“ Ovim putem zahvaljujem se gospodinu Bilandžiću na svesrdnoj podršci jer je u ime NK Dračice bio spreman ustupiti medijski prostor njihove službene stranice za potrebe novoga sportskoga portala.

 

 

 

Veliko hvala i Pinkiju koji mi se obratio putem Facebooka i ponudio da će o svom trošku riješiti domenu i izraditi novu stranicu. Da kažem Željko Pinterić, vjerujem da puno ljudi ne bi znalo tko je to, ali kada kažem Pinky, tada će mnogi znati o kome se radi. Mnogima će biti nejasno kakve veze imaju Pinky i sport? Pinkija poznajemo kao dugogodišnjega zakupca kafića u Nastavno sportskoj dvorani Đakovo i osobu koja je spasila Rukometni klub Đakovo. U vrijeme kada je klub upao u financijske poteškoće (2010. i 2011. godina), kada su igrači odlazili u druge klubove, kada se nije vidjelo svjetlo na kraju tunela, Pinky je u svom kafiću okupljao ostatak  igrača, organizirao razne igre, uz nezaobilazne ćevapčiće i roštilj držao dečke na okupu jer je prijetilo gašenje kluba. Kako bi sačuvao klub, organizirao je Godišnju skupštinu, postao predsjednikom i počeo okupljati bivše rukometaše i udisati novu energiju u klub koji ima bogatu tradiciju od pedeset godina.

 

 

Hvala svim ljudima koji su slali e-mail poruke, koji su se javljalo preko Facebooka na podršci da ustrajem u praćenju sportskih događanja iz Đakova i Đakovštine.

 

 

 

www.djakovo-sport.com samo početak!

 

 

 

Ova stranica trebala bi biti samo početak jednoga širega sportskoga projekta koji je vezan uz informativnu djelatnost. Osim stranice, planiram i niz drugih aktivnosti vezanih uz medijsko praćenje sporta. Jedna od mojih zadaća bit će i organizacija različitih tribina, medijskih sučeljavanja, prezentacija sportskih publikacija, organizacija sportskih događanja, promocija đakovačkoga sporta i niz drugih aktivnosti. Naravno, ovdje očekujem da se uključe i svi oni koji doista vole đakovački sport i koji su mu spremni pomoći.

I na kraju, osim ovoga teksta, objavljujem i svojevrsni uvodnik u kojemu ćete ekskluzivno pročitati dijelove moje još uvijek neobjavljene autobiografije.

 

 

Miro Šola

Bookmark the permalink.

5 Comments

  1. Sretno ti bilo prof Šola valjda će još netko u ovom gradu shvatit mogućnosti sporta i sportskog marketinga koliko može spasiti mladih osoba od ponude ulice

  2. e sad me opet neće volit

  3. Sretno i od kuglača, hvala na svemu do sada! 👍

  4. online 10 mg quand le prendre

    85d3 brand name online

  5. online kamagra available

    85d3 eli lilly company online

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.