Đakovčanke sedme, Mladost prva u obje konkurencije!

ZAVRŠENO JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U ODBOJCI

 

Od 12. do 14. siječnja Osijek je bio domaćin najboljim juniorkama i juniorima u odbojci. U konkurenciji odbojkašica nastupile su i Đakovčanke koje su u grupi A ostvarile tri poraza: Zadar (0:3), HAOK Mladost (1:3) i HAOK Rijeka CO (1:3) i tako se upustile u borbu za plasman od petoga do osmoga mjesta. U subotnjoj utakmici razigravanja Đakovčanke su poražene od Kitro Varaždina 1:3 (19:25; 24:26; 25:16; 24:26) da bi u današnjoj utakmici za sedmo mjesto protiv Umaga igračice trenera Dragana Božića ostvarile svoju prvu pobjedu na turniru. Rezultat je bio 3:0 (25:19; 25:14; 25:13). Đakovčanke nisu imale sreće niti s izvlačenjem jer prvoplasirane ekipe Mladosti i Zadra nalazile su se s njima u grupi.

Đakovčanke sedme

 

U finalu ženskoga turnira pobjedu su odnijele odbojkašice HAOK Mladosti pobjedom 3:0 protiv Zadranki. Velika očekivanja domaćina Osijeka rasprsnula su se osvajanjem drugoga mjesta u grupu (poraz od Dubrovnika) što im je u polufinalu donijelo apsolutnog favorita – mladostašice. U borbi za treće mjesto Osječanke su poražene od Dubrovnika 3:0 (25:18; 25;21; 25:19) tako da njihovo četvrto mjesto više djeluje kao neuspjeh nego uspjeh. Peto mjesto pripalo je HAOK Rijeka CO koja je bila bolja od Kitro Varaždina, sedme su Đakovčanke, a posljednje Umažanke.

U muškoj konkurenciji naslov juniorskoga prvaka osvojila je zagrebačka Mladost koja je u finalu slavila protiv OK Croatia (3:0). Treće mjesto pripalo je Mladost Ribola Kaštela, a četvrti su Zadrani. Peto mjesto pripalo je Rovinju, a šesti su Osječani, Na sedmom mjestu turniru su završili odbojkaši Siska.

Boje đakovačkoga kluba u Osijeku branile su: Zdenka Babić, Ana Barišić, Dorotea Habijanec, Nikol Marošević, Tatjana Gajić, Sandra Fundek, Anja Jurić, Ana Maričić, Anđela Tomašević, Matea Ćato, Anela Gajić, Ana Jelenčić. Trener: Dragan Božić.

 

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.