Na prozivci 23 igrača, cilj: stabilizacija kluba!

TRENER DAMIR LELAS OBAVIO PROZIVKU I PRVI TRENING S ĐAKOVAČKIM TREĆELIGAŠEM

 

Nakon kratkoga sastanka i dogovora, 23 đakovačka nogometaša izašla su na travnjak stadiona Đakovo. Već smo pisali da je klub napustio Dino Galičić (Bedem Ivankovo) i da je zbog poslovnih obveza upitan nastup Ivana Novoselića te ozlijeđenoga Dine Stipanovića.

Na prvom vježbanju vidjeli smo i neka nova (stara) imena. Nakon nekoliko mjeseci u Njemačkoj, u klub se vratio Mateo Barukčić, a treninzima se priključio i stoper Bosak koji se oporavio nakon operacije koljena. U „staro jato“ vratili su se Tomislav Bošković i Damir Topolovec, dvojac koji će biti znatno pojačanje u obrambenim redovima. Na prvom treningu pojavila su se i neka nova lica: Danijel Božičević igrač Šokadije iz Starih Mikanovaca i Dominik Čaić, bivši igrač Čepina.

 

Nova imena: Bošković, Topolovec, Čaić, Božićević

 

U kratkom razgovoru s trenerom Damirom Lelasom doznali smo da je planirano odigrati sedam pripremnih utakmica. Otvorenje sezone bit će 28. siječnja na domaćem terenu protiv Donjih Andrijevaca. Međužupanijski ligaš Sloga iz Nove Gradiške ugostit će Đakovčane 3. veljače, a 10.veljače u Đakovo dolazi Oriolik iz Oriovca. Našičani će gostovati u Đakovu 13.veljače, a samo četiri dana kasnije, točnije 17. veljače, Đakovčani idu u Požegu na noge Slavoniji. Pretposljednja provjera bit će 20. veljače protiv brodskoga Željezničara, a „generalka“ je predviđena 24. veljače domaćom utakmicom protiv Višnjevca.

 

Lagano za početak -nogometaši Đakovo Croatije

 

 Osnovni cilj: stabilizacija kluba

 

Prvenstvo treće hrvatske nogometne lige Istok kreće 3. ožujka, a nogometaši Đakovo Croatije na svom terenu očekuju jesenskoga prvaka BSK iz Bijeloga Brda. Nakon toga, u 17. kolu slijedi gostovanje u Ivankovu, a u 18. kolu u Đakovo dolazi Slavija iz Pleternice.

Na upit je li imperativ kluba opstanak u trećeligaškom društvu, trener Lelas kratko je komentirao: Cilj kluba u ovome je trenutku stabilizacija, odnosno trebamo vratiti identitet klubu. U ovom trenutku smo tu gdje jesmo, u neizvjesnoj poziciji na tablici. Prijelazni rok počinje 18. siječnja i vjerujem da ćemo uspjeti osvježiti i pojačati igrački kadar koji će biti spreman opstati u trećeligaškom društvu. No, u ovom trenutku više razmišljam o slaganju svih kockica koje su potrebne da se Đakovo Croatia oslanja na domaći igrački kadar. Pred nama su duge pripreme, sedam  pripremnih utakmica i 15 prvenstvenih ogleda. Vidjet ćemo kako će to završiti…, zaključio je trener Lelas.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.