Pobjednice regije Istok: Dalija Perković i Julija Horvat!

PAROVNO PRVENSTVO REGIJE ISTOK ZA KUGLAČICE

 

U nedjelju, 14. siječnja, na đakovačkoj kuglani Fortuna, održano je Parovno prvenstvo Regije Istok za kuglačice. Na stazama đakovačke kuglane natjecalo se deset parova: po četiri osječka i đakovačka te dva slavonskobrodska.

Naslov pobjednica pripao  je đakovačkom paru Julija Horvat/Dalija Perković koji je ukupno srušio 1084 čunja. Julija Horvat u 120 srušila je 545 čunjeva dok je Dalija Perković ostvarila rezultat od 539 drva. Drugo mjesto pripalo je osječkome paru Andrea Kolak/ŠteficaPofuk. Prva igračica srušila je 525, a druga 540 čunjeva. Drugoplasirani par srušio je ukupno 1065 čunjeva. Na trećem mjestu završile su Mirjana Gorup i Margita Pačarek sa srušenih 1036 čunjeva. Četvrti par čine Iva Belani-Kizivat i Anđelka Dobek sa srušenih 1020 čunjeva. Ova četiri para stekla su pravo nastupa na državnom natjecanju.

Sedmo mjesto osvojila je đakovačka kombinacija Nikolina Kuić (538)/Nada Kulaš (468) sa srušenih 1006 čunjeva, osmo mjesto osvojile su Ivana Prugović (503) i Paulina Kopecki (479) s ukupno 982 čuna. Deveto mjesto zauzele su Blaženka Drenjančević (514) i Matea Sopta (467) s 981 srušenim čunjem.

 

Pobjednice: Dalija Perković i Julija Horvat

Perković: Zadovoljna sam kontinuitetom nastupa na državnim natjecanjima!

 

S ovom pobjedom đakovačka kuglačica Dalija Perković imat će priliku braniti prošlogodišnje drugo mjesto s državnoga prvenstva gdje je u paru s Ivanom Prugović osvojila naslov viceprvakinja. O današnjoj pobjedi i nastupu na Prvenstvu Hrvatske Dalija Perković rekla je: „Za ovo natjecanje pripremala sam se kao i za svako drugo. U posljednje vrijeme treniramo jako dobro što potvrđuju i klupski rezultati. U posljednjih sedam utakmica ostvarile smo isto toliko pobjeda, a to daje i dodatni motiv, ali i sigurnost u nastupima. Danas sam nastupila s klupskom igračicom Julijom Horvat i ostvarile su solidan rezultat koji nam otvara vrata državnoga prvenstva. Još se uvijek naježim kada se sjetim prošlogodišnjega nastupa gdje smo Ivana Prugović i ja srušile isti broj čunjeva kao i prvakinje, ali, nažalost, imale smo manje srušenih čunjeva u čišćenju tako da nam je pripalo drugo mjesto. Ove godine s kolegicom Horvat idem bez opterećenja jer kako kaže sportsko pravilo: teže je nešto obraniti, nego osvojiti. Zadovoljna sam kontinuitetom svojih nastupa na državnim natjecanjima i to je u ovom trenutku za mene osobno najvažnije. A što će biti na državnom, vidjet ćemo. Sigurna sam da ću se maksimalno pripremiti, a koje ćemo mjesto osvojiti ne ovisi samo o nama, nego i o protivnicama, zaključila je Dalija Perković.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.