Najbolji: Laura Mašić, Andrej Kedveš, Košarkaški klub Đakovo, Odbojkaški klub Đakovo, trener Igor Blažević, nade godine: Ivan Miličević i Ivan Bilać, posebne nagrade Klubu invalida Lastavica i Vladimiru Racu

SVEČANIM PROGLAŠENJEM NAJBOLJIH SPORTAŠA, SPORTAŠICA I SPORTSKIH KOLEKTIVA ZAKLJUČENA JE 2017. GODINA

 

U Hrvatskom domu kulture, 17. siječnja 2018.godine održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša, sportašica i sportskih kolektiva grada Đakova u 2017. godini. Na svečanosti su bili nazočni svi čelnici grada: gradonačelnik Marin Mandarić, njegovi zamjenici Antun Galić i Robert Francem, Pavo Cindrić, predsjednik Gradskoga vijeća, u ime domaćina i organizatora Zajednice športskih udruga grada Đakova predsjednik Tihomir Benke, tajnik Sportske zajednice Osječko baranjske županije Dubravko Ižaković. Čelnici grada uručivali su i nagrade svim nagrađenicima.

Kao i svake godine za slikovni prikaz kandidata pobrinuo se već 23. godinu zaredom majstor đakovačke fotografije Zlatko Mesić.

                               Nada godine: dva Ivana – Miličević i Bilać

 

U kategoriji Nada godine dodijeljene su dvije nagrade: Ivanu Miličeviću, đakovačkom šesnaestogodišnjem košarkašu i Ivanu Bilaću, članu Atletskoga kluba SLA Ante Perić.

 

Nade godine: Ivan Bilać i Ivan Miličević

 

               Laura Mašić i Andrej Kedveš obranili prošlogodišnje nominacije!

 

U kategoriji najboljih sportašica, po drugi puta, nagrada je pripala đakovačkoj tenisačici Lauri Mašić, drugo mjesto osvojila je Karmela Mićan, članica Šahovskoga kluba Đakovo Lim-mont dok je trećeplasirana sportašica Đakova kuglačica Dalija Perković.

 

 

Najbolje sportašice – Laura Mašić (nagradu primi otac Marinko), Karmela Mićan i Dalija Perković

 

Četvrti puta zaredom nagrada najboljega sportaša pripala je Andreju Kedvešu, članu Kickboxing kluba „Blitz“.Drugo mjesto osvojio je Domagoj Perlić, član Rukometnoga  kluba Đakovo dok je trećeplasirani košarkaš Ivan Car.

 

 

Košarkaši trenutno vodeći u Drugoj ligi, odbojkašice bez konkurencije!

U kategoriji muškim momčadi prvo mjesto osvojio je Košarkaški klub Đakovo, drugoplasirani su članovi Šahovskoga kluba Đakovo Lim-mont, a treće mjesto osvojili su članovi Rukometnoga kluba Đakovo.

Nagradu za najbolju mušku momčad primio je košarkaš Matej Češkić

Nagradu za Šahovski klub Đakovo Lim-mont primio je predsjednik Ivo Skočibušić

Treća momčad – Rukometni klub Đakovo

U ženskoj konkurenciji naslov najboljih pripalo je Odbojkaškom klubu Đakovo, a čak tri ekipe podijelile su drugo mjesto: Kuglački klub Đakovo, Šahovski klub Đakovo i Ženski rukometni klub Đakovo.

Najbolje ekipe Đakova u 2017. godine

 

                      Posebna nagrada: Boćarskom klubu invalida Lastavica

 

Zajednica športskih udruga grada Đakova i Grad Đakovo ove godine dodijeli su i posebnu nagradu koja je pripala Boćarskom klubu invalida „Lastavica“ Bio ej to najemotivniji trenutak cijele svečanosti kada su svi nazočni ustali i dugotrajnim pljeskom pozdravili samozatajne članove jedinoga kluba koji radi s invalidima u gradu Đakovu. Lijepa gesta i pun pogodak organizatora.

Boćarski klub invalida Lastavica

 

       Najbolji trener  Igor Blažević, nagrada za doprinos sportu Vladimiru Racu

 

Za najboljega trenera proglašen je teniski trener Igor Blažević koji je krajem prosinca proglašen i najboljim hrvatskim teniskim trenerom.

Nagradu u ime Igora Blaževića primio je njegov sin

Kao i dosada, dodijeljena je posebna nagrada za dugogodišnji doprinos u sportu. Ona je pripala Vladimiru Racu, dugogodišnjem plivaču, vaterpolisti i rukometašu koji je dugi niz godina radio i kao trener u Plivačkom klubu Đakovo, a osim toga istaknuo se i kao pedagoški radnik te je dobitnik najprestižnije nagrade u području obrazovanja – Nagrade Ivana Filipovića.

 

 

Nagradu Vladimiru Racu uručio je Dubravko Ižaković

 

Robert Majstorović: „Odlična košarkaška godina!

 

Nakon svečanosti zamolili smo predsjednika Košarkaškoga kluba Đakovo Roberta Majstorovića da iznese svoje dojmove o dodijeljenoj nagradi Košarkaškom klubu Đakovo.

 

Ovim putem želim se zahvaliti Zajednici športskih udruga grada Đakova i Gradu Đakovu što su nam dodijelili nagradu za najbolju sportsku momčad u 2017. godini. Mislim da neće biti neskromno ako kažem da smo prema postignutim rezultatima ovu nagradu i zaslužili. Naši seniori su u ovogodišnjem prvenstvu ostvarili svih osam pobjeda i trenutno vode u Drugoj košarkaškoj ligi Istok. Osim toga, u ožujku smo bili domaćini Poluzavršnici mlađeg kadetskog prvenstva Hrvatske gdje smo u konkurenciji osam momčadi osvojili treće mjesto. Osim toga, pokazali smo se i kao odlični organizatori što potvrđuje da je klub i igrački i organizacijski jako stabilan“.

Na pitanje ako košarkaši osvoje prvo mjesto, može li se očekivati i nastup u Prvoj košarkaškoj ligi, predsjednik kluba bez razmišljanja odgovara: „Naravno! Trenutno smo vodeća momčad lige, očekuju nas još dva teška gostovanja, u Belišću i Oriovcu i ako to prođemo, ne vidim razloga zašto ne bismo igrali u kvalifikacijama. U posljednjih pola godine često kontaktiramo s čelništvom Hrvatskoga košarkaškoga saveza koji nam obećava da će troškovi natjecanja biti puno manji i da s organizacijske strane ne bi trebalo biti problema. Nekada su kvalifikacije koštale i do stotinjak tisuća kuna, međutim, sada nas uvjeravaju da to neće biti tako. Najveći problem može se javiti oko dalekih putovanja. Znamo da u manjim sredinama klubovi uglavnom ovise o financiranju lokanih zajednica odnosno gradova, ali, ponavljam, uvjeravanja iz HKS-a nam daju nadu da će troškovi natjecanja biti daleko manji. No, ne bih volio pričati o stvarima po principu „što bi bilo, kad bi bilo“. Pustimo neka igrači i stručni stožer naprave svoje, ostvare plasman u kvalifikacije, a nakon toga ćemo razmišljati kako dalje. U svakom slučaju, za nas košarkaše, 2017.godine bila je izuzetno dobra i nadamo se da će se pozitivno razdoblje za đakovačku košarku nastaviti i u 2018. godini, zaključio je Majstorović.

Košarkaški klub Đakovo – trenutno vodeća momčad Druge lige

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.