Josip Mišić “tri u jedan”; nova uprava s novim ciljevima!

I NOGOMETAŠI RATARA KRENULI S PRIPREMAMA

 

 

I piškorevački županijski prvoligaš krenuo je u nedjelju, 21. siječnja, s pripremama za proljetni dio prvenstva. Prisjetimo se da su Piškorevčani, nakon slaboga starta, tek u završnici jesenskoga dijela, s dvije pobjede i jednim remijem, pobjegli s dna tablice. Nakon 15 odigranih kola Ratar je zauzeo 13. mjesto osvojivši 11 bodova. Piškorevčani su upisali tri pobjede, dva remija i doživjeli deset poraza. Na kraju, puno je bolji plasman od samoga dojma kojega su nogometaši Ratara ostavili. Nakon osvajanja prvoga mjesta u Drugoj županijskoj ligi i plasmana u viši, klubom je zavladala euforija i obećanja kako će se Ratar boriti za naslov prvaka. U tom duhu dovedene su i ekskluzivna pojačanja iz Brazila  koja su podigla veliku medijsku prašinu. Ali, rezultati su bili razočaravajući.

Tijekom siječnja održana je i Izvanredna izborna godišnja skupština na kojoj je umjesto dotadašnjega predsjednika Marka Spajića izabran Josip Mišić, i trener i igrač kluba.

                        Osnovni clj: opstanak u ligi – NK Ratar  

 

                      Josip Mišić „tri u jedan“

S Ratarovom „katicom za sve“ Josipom Mišićem prvo smo razgovarali kao s predsjednikom. Znači li njegov izbor za predsjednika samo popunjavanje upražnjenoga mjesta ili će u Ratar doći potpuno nova uprava, Mišić odgovara: „Bili smo primorani održati izvanrednu izbornu godišnju skupštinu na kojoj su mene izabrala za predsjednika. Ja ću sutra objaviti imena novih članova uprave; uglavnom se radi o mlađim ljudima, mojim prijateljima koji zajedno sa mnom imaju viziju kako bi Ratar trebao izgledati. Jasno, osnovni cilj bit će opstanak seniora u prvoj županijskoj ligi, ali, osim toga, želimo pojačati i rad s mlađim dobnim skupinama. Pokušat ćemo povratiti turnir pionira koji, nažalost, ove godine nije održan. Osim toga, želimo vratiti i naše vjerne navijače koji na u posljednjih nekoliko kola nisu pratili kako je to bilo na početku prvenstva. Kao igrač prošao sam mnoge nogometne sredine i znam da klub mora disati sa svojom sredinom i biti klub svoga grada, mjesta. Dakle, pred nama je mnogo posla, ali ja se ne bojim, jer vjerujem da ću uz sebe imati ljude koji vole Ratar i koji će raditi za interese kluba i sela.

 

                       Čekamo Brazilce i neodlučne „Budrovčane“

Ratar je krenuo u nedjelju s pripremama. Imali tu kakvih novosti u odnosu na jesen: „U završnici jesenskoga dijela uspjeli smo popraviti dojam i doći do 13. mjesta koje bolje izgleda od igara koje smo pružali. Krenuli smo s pripremama i upravo smo se danas dogovorili s našim Brazilcima koji će se priključiti momčadi. Stiglo je naše prvo pojačanje, iz Njemačke se vratio golman Mladen Barić koji bi svojim iskustvom trebao pomoći. Vjerujem da ćemo dovesti barem još trojicu-četvoricu igrača s brodske strane kako bismo imali dovoljno igrača za zahtjevnih 15 kola proljetne sezone. Planove nam malo remete naši „Budrovčani“ Bala, Tili, Kedačić i Kladarić koji su iskazali želju za povratkom u Slavoniju. Cijenim njihovu želju da pomognu svome klubu u borbi za opstanak, ali oni nisu još donijeli konačnu odluku i nisu podigli papire tako da vjerujem da postoji mogućnost da ostanu u klubu. Ali, ponavljam, naš cilj je opstanak u ligi i siguran sam da ćemo to i ostvariti.

Nakon početnoga dijela priprema, slijede pripremne utakmice: „Zasada smo dogovorili tri pripremne utakmice: prvu ćemo odigrati 18. veljače na svom terenu protiv Borac Agrara, a 25. veljače igrat ćemo protiv Donjih Andrijevaca. Nakon toga slijedi utakmica protiv Hajduka iz Širokoga Polja. Siguran sam da ćemo pripreme odraditi kvalitetno, kompletirati igrački kadar i uigrati momčad za zahtjevnu proljetnu polusezonu, zaključio je predsjednik, trener i igrač Josip Mišić.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.