Damir Išasegi preuzeo klupu Zrinskoga!

JESENSKI PRVAK MEĐUŽUPANIJSKE NOGOMETNE LIGE ZRINSKI KRENUO S PRIPREMAMA S NOVIM TRENEROM

Pogled prema trećoj ligi – Damir Išasegi, trener Zrinskoga

Nakon odlične polusezone u kojoj su nogometaši Zrinskoga iz Jurjevca osvojili naslov jesenskoga prvaka u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonije i Baranje, neočekivano su ostali bez prvoga trenera Damira Lelasa. Naime, trener Jurjevčana u zimskoj stanci preuzeo je đakovačkoga trećeligaša tako da je mjesto prvoga trenera ostalo upražnjeno. Čelništvo Zrinskoga dugo je promišljalo koga dovesti na klupu. Odluka je pala – novi trener Zrinskoga je Damir Išasegi koji je u jesenskom dijelu prvenstva vodio momčad Torpeda iz Kuševca, člana Prve županijske lige. Doduše, u posljednjih nekoliko kola Išasegi je dao ostavku tako da je u Kuševcu polusezonu do kraja odradio igrač Josip Milardović.

 

Bivši trener Damir Lelas i sadašnji Damir Išasegi (u pozadini);

 Dražen Fehir vjeran Zrinskome

 

                  Ne bježimo od ulaska u treću ligu!

 

Tragom ove vijesti kontaktirali smo đakovačkoga trenera Damira Išasegija koji nam je potvrdio preuzimanje Zrinskoga: „Točno je. Nakon dužih pregovora pristao sam preuzeti Zrinski iz Jurjevca. Moram priznati da sam to učinio s dosta straha jer Zrinski je jesenski prvak, dakle bolje ne može, može samo gore. Ali u razgovoru s čelništvom kluba dogovorili smo prioritete i sa Zrinskim sam u pripreme krenuo 21. siječnja“.

Je li uprava postavila pred novoga trenera imperativ osvajanja prvoga mjesta, novi jurjevski strateg odgovara: „Ukoliko se ukaže prilika, svakako da ćemo je ugrabiti, međutim, neće biti niti smak svijeta ako to ne uspijemo.  Dogovor je da u dvije sezone probamo ostvariti plasman u viši rang natjecanja. Prema nekim informacijama, za dvije godine krenut će reorganizacija natjecanja u trećoj ligi tako da bi prvih šest momčadi ušlo u Treću ligu Istok. Tu mi vidimo mogućnost jer prema igračkom kadru i organizaciji kluba morali bismo biti u gornjem dijelu tablice. Ali, ponavljam, ako to uspijemo i ove godine nitko sretniji od mene“.

 

 

Uz jesenski igrački kadar, stigao i Dražen Čavar

 

Išasegi je naslijedio gotovo isti igrački kadar u odnosu na jesen i time je posebno zadovoljan: “U igračkom smislu nema niti jednoga odlaska, a u klub je došao iskusni nogometaš Dražen Čavar koji će pojačati napadački red. Osim toga, s nama treniraju i četvorica igrača koji su trenutno na probi: Krešimir Šinko iz Čepina, Matej Vuk iz Darde, Antun Štefančić iz punitovčake Slavonije i Alen Knatek.  Ukoliko sve bude u redu, to će biti igrački kadar koji će u proljeće krenuti u obranu jesenskoga naslova prvaka. Tom cilju podredili smo i pripremne utakmice gdje ćemo uglavnom igrati s protivnicima iz višega ranga. Otvaranje proljetne sezone imamo već u subotu kada gostujemo u Valpovu, a zatim slijede: BSK Bijelo Brdo (3. veljače), Slavonija Ivanovac (7. veljače), Belišće (10. veljače), Mladost Vođinci (14. veljače), Čepin (17. veljače), Marsonia (24. veljače). Ovih sedam utakmica trebalo bi biti dovoljno za „brušenje“ forme. Prvenstvo počinje 3. ožujka kada nam u goste dolaze uvijek neugodnog Borac Agrara iz Bobote. Nakon toga, slijede tri velika iskušenja: gostovanje u Novoj Gradišci, zatim domaći ogled protiv Otoka i na kraju gostovanje u Županji kod Graničara. Mislim da će otvaranje sezone biti ključ za rezultata Zrinskoga. Ukoliko ta iskušenja prođemo neokrznuti, vjerujem u uspjeh kojega svi u Jurjevcu očekuju, završio je novi trener Damir Išasegi.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.