Ani Eberhardt zlato, Marku Eberhardtu bronca!

ĐAKOVAČKI JUDAŠI NA PROFECTS KUPU SAMOBOR 2018.

 

U subotu, 27.siječnja, u Samoboru je održan tradicionalni judo turnir Profectus Kup Samobor 2018. Organizator je istoimeni judo klub koji je uspio okupiti čak 487 natjecatelja iz 47 klubova iz čak pet zemalja: hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Crne Gore. Na ovom natjecanju nastupilo je i osam članova Judo kluba „Samuraj“ iz Đakova.

Đakovački judaši s trenerom Danijelom Topićem

Đakovčani se nisu uplašili maskote natjecanja

Mladi đakovački borci osvojili su dva odličja: jedno zlato i jednu broncu te pet plasmana na sedmo mjesto.

Zlatnom medaljom okitila se Ana Eberhardt koja je u konkurenciji djevojčica do 10 godina ostvarila tri uvjerljive pobjede. Anin brat Marko Eberhardt  zauzeo je treće mjesto i brončanu medalju u konkurenciji dječaka do 14 godina.

Ana Eberhard (druga s lijeva) osvojila je prvo mjesto

Marko Eberhard (treći s lijeva) osvojio je brončanu medalju

Ostali đakovački judaši ostvarili su sljedeće rezultate: u kategoriji dječaka do 12 godina Roko i Gabrijel Kolak osvojili su sedmo mjesto dok je Ante Blažević bio deveti. U kategoriji do 14 godina sedmo mjesto osvojili su Marko Kolak i Matej Škrapić. Najstariji đakovački judaš, u kategoriji do 16 godina, Josip Zorić zauzeo je deveto mjesto.

Nastup svojih učenika kratko komentirao je trener Danijel Topić: “Ovo je jedno od najjačih judo natjecanja u hrvatskoj. Osobno sam zadovoljan postignutim rezultatima jer ovo je tek početak sezone u novoj 2018. godini. Ovaj turnir iskoristili smo kao kontrolni trening jer nas krajem ožujka i početkom travnja očekuje Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu. To će biti natjecanje koje će dati odgovore kako i s koliko uspjeha radimo i treniramo”, zaključio je trener Topić.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.