Ako u prvom kolu dobijemo Josipovčane, bit će svašta!

NAKON ODRŽANE REDOVNE GODIŠNJE SKUPŠTINE NOGOMETAŠI ŠOKADIJA KRENULI S PRIPREMAMA

 

 

Nogometni klub Šokadija jedan je od najstabilnijih klubova u Đakovštini koji, uz seniorski pogon ima i četiri mlađe dobne selekcije (kadeti i stariji pioniri, mlađi pioniri i limači) koje se natječu u Drugoj kvalitetnoj ligi mladeži. Po tome je, s obzirom na broj stanovnika, klub jedinstven ne samo u Slavoniji Baranji nego i šire. U klubu je trenutno stotinjak registriranih igrača, a čelništvo kluba s ponosom ističe da imaju i 115 članova kluba koji su uredno platili godišnju članarinu. Pokrenuta je i inicijativa da se obnovi klupska zabava Bijelo-plava noć koju je prvi puta organizirao davne 1954. godine Miroslav Bauer.

U nedjelju, 21.  siječnja klub je održao redovitu godišnju skupštinu na kojoj su podnesena sva izvješća i s ponosom istaknuta činjenica da je klub nizom aktivnosti obilježio devedesetu obljetnicu rada. Tom prigodom odigrana je prijateljska utakmica s prvoligašem Cibalijom, a nedavno je promovirana i monografija NK Šokadija 2002.-2017. (Sa Šokadijom u srcu) autora mr. sc. Miroslava Bauera i Mate Glavačevića. Ovo je druga knjiga, a prvu knjigu je Šokadija izdala povodom 75. obljetnice kluba.

Promocija monografije NK Šokadija 2002.-2017.

Detalj s redovite Godišnje skupštine

  Jesenski igrački kadar na okupu, novo ime Antonio Jarić

 

U stanci prvenstva uprava kluba nije mirovala nego je pripremala uvjete za početak priprema za proljetni dio. O počeku priprema i planovima Šokadije upoznao nas je potpredsjednik kluba Ante Vučković: „U subotu 27. siječnja krenuli smo s prozivkom i prvim treningom. Novost u odnosu na jesenski dio je imenovanje trenera  Nikole Salopeka koji je zamijenio dosadašnjega Ivana Kuncea. Naime, trener Kunce se zbog poslovnih obveza zahvalio i podnio ostavku. Novi trener Salopek je dobro upoznat s radom kluba jer je prije dvije godine bio na klupi kada smo nesretno poraženi od semeljačkoga Poleta. Na popisu novoga trenera su 23 imena, a na prvom se treningu pojavilo 15 igrača dok su ostali zbog posla i bolesti opravdano izostali. S ponosom mogu reći da naš igrački kadar čine domaći igrači i da su, u odnosu na jesenski dio, svi ostali u klubu. Upravo danas smo registrirali naše prvo pojačanje; radi se o Antoniju Jariću, braniču  iz Sikirevaca koji je nastupio u Prvoj županijskoj ligi.“

Novoimenovani trener Nikola Salopek izvršio je prozivku igrača

Idemo po 13 pobjeda!

 

Šokadija je uvijek gajila velike ambicije. S obzirom da za vodećim Omladincem zaostaje devet bodova, može li se Šokadija uključiti u borbu za prvo mjesto, Vučković optimistično najavljuje: „Dok matematički postoje šanse, nećemo se predavati. Činjenica jest da za vodećih Josipovčanima zaostajemo devet bodova, ali prvu utakmicu proljetnoga dijela upravo protiv njih igramo u Strizivojni i ukoliko pobijedimo, sve je moguće. Jednoglasno smo zauzeli klupski stav da u proljeće idemo na 13 pobjeda. Ako se to i ne dogodi, nećemo očajavati nego i dalje raditi na jačanju kluba. Bit ćemo spremni u sljedećem prvenstvu krenuti na lov na prvo mjesto jer mislim a Strizvojna zaslužuje stabilnoga člana Prve županijske lige. Organizacijski smo odlično posloženi, imamo prepoznatljivu omladinsku školu, stotinjak registriranih igrača, a jedni smo od rijetkih klubova u kojem aktivno djeluju i veterani. Financijski smo stabilan klub i ne vidim razloga da ne krenemo u borbu za viši rang. Ponavljam, hoće li to biti ove ili sljedeće godine, manje je važno.Za nas koji radimo u klubu važno je da je klub odlično ustrojen i da se zna tko što radi, zaključio je Vučković.

Prvi trening NK Šokadija

O planu priprema, odigravanju utakmica upoznao nas je novoimenovani sportski direktor Ante Mandarić: „Krenuli smo s pripremama uglavnom s jesenskim igračkim kadrom. Seniorskom sastavu priključili smo tri nadarena kadeta koji su već popunjavali seniorski sastav. To su Filip Petrić, Mario i Josip Damjanović. Do početka prvenstva, 11. ožujka, planirali smo odigrati šest pripremnih utakmica. Prva je već u nedjelju, 28. siječnja kada ćemo ugostiti momčad Omladinaca iz Starog Topolja. Drugu utakmicu odigrat ćemo 4. veljače protiv juniora Cibalije, također na svom terenu. Prvo gostovanje odradit ćemo u Starim Perkovicima (10. veljače), 25. veljače dočekat ćemo Budainku iz Slavonskoga Broda, a zadnja provjera pred prvenstvo bit će 4. ožujka kada ćemo ugostiti Zadrugar iz Oprisavaca. Ovo nije konačan popis jer pokušavamo dogovoriti još neke utakmice koje bismo igrali preko tjedna. Siguran sam da će ovo biti dovoljno da u prvom kolu potpuno spremni dočekamo vodeću momčad iz Josipovca, zaključio je Ante Mandarić.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.