Andrej protiv Meng Guo Donga, Petra čeka Hao Guanghua!

EKSKLUZIVNO IZ SHENZHENGA – ĐAKOVAČKI BORCI ANDREJ KEDVEŠ I PETAR JAMAN U IŠČEKIVANJU BORBI

Đakovački Kickboxing klub „Blitz“ nastavlja sa međunarodnim natjecanjima. Dvojica đakovačkih boraca Andrej Kedveš i Petar Jaman s trenerom Danijelom Šimundićem nalaze se u kineskom gradu Shenzhengu gdje očekuju nastup na profesionalnom K-1 turniru u organizaciji WLF (Wu lin feng). Iskoristili smo priliku i treneru Danijelu Šimundiću postavili nekoliko pitanja o boravku male đakovačke ekipe u kineskom gradu.

Shenzheng -kineski grad u kojemu nastupaju đakovački borci

 

Meč Andreja Kedveša protiv Meng Guo Donga bit će u subotu u 20 sati (u 13 sati po hrvatskom vremenu), a Petar Jaman protiv Hao Guanghua u 23 sata ( u 16 sati po hrvatskom vremenu)

O pozivu na ovo kinesko natjecanje, trener Šimundić odgovara: „Ovo je profesionalno K-1 natjecanje u organizaciji jedne od najvećih kineskih agencija pod nazivom WLF (Wu lin feng) koja je među pet najjačih svjetskih kickboxing organizacija. Ova organizacija tijekom godine organizira 20 do 30 priredbi godišnje po cijelom svijetu. U Europi su slabo prisutni, ali najviše nastupa organiziraju ovdje u Kini. Promotori ove agencije prate sva europska kickboxing natjecanja, vidjeli su nastupe Andreja Kedveša i Petra Jamana i odlučili su nas pozvati. Ako ovo natjecanje usporedimo s nogometom, mogu reći da ćemo u Shenzhengu igrati ligu prvaka. Na ovo natjecanja dolazi najbolji svjetski borci, posebice oni u nižim težinskim kategorijama tako da nam je čast biti na ovom natjecanju. Organizatori su nam obećali, da ukoliko ostvarimo dobar nastup, novi poziv“.

Dio boraca koji će nastupiti na WLF natjecanju

Odmaramo se i privikavamo na vremensku razliku

O odlasku u Kinu, Šimundić kaže: „Put u Kinu bio je doista naporan. Kada sve zbrojim putovali smo ukupno 24 sata. Presjedali smo čak tri puta i na samo putovanje potrošili punih 16 sati. S čekanjima u zračnim lukama ukupno cijeli put traje 24 sata. Osim toga, vremenska razlika je sedam sati tako da se i na taj detalj prilagođavamo. Vjerujem da ćemo se do mečeva prilagoditi i u arenu izaći potpuno spremni. I Andrej i Petar odlično se osjećaju i jedva čekaju trenutak kada će ući u ring“.

Ovo je prvi boravak u Kini. Slobodno vrijeme: „Nemamo baš previše slobodnoga vremena jer svaki trenutak koristimo za odmor u hotelu. Andrej do meča mora skinuti još nekoliko kilograma tako da mu je ograničen unos  tekućine i hrane. Službeno vaganje je u petak u 10:00 sati (po kineskome vremenu) tako da ćemo tada i prvi puta uživo vidjeti protivnike“.

                            Andrej Kedveš

Petar Jaman

Andrej protiv Meng Guo Donga, Petra čeka Hao Guanghua!

Protivnici su Kinezi: „Protivnike smo zasada vidjeli samo na you tubeu te smo pokušali na temelju viđenoga napraviti određenu taktiku. Andrejev protivnik zove se Meng Guo Dong, borba će biti u kategoriji do 65 kilograma. Kinez je ljevak i bori se iz kontra garda.

Petar će nastupiti u kategoriji do 90 kilograma, a njegov protivnik je Hao Guanghua. Što se tiče tehnike, vrlo je nepredvidiv, a to je element na kojega će Petar morati jako paziti“.

Tek što su se ustali iz kreveta, obojica đakovačkih boraca kratko su poručili svojim navijačima u Đakovu: „Spremni smo i jedva čekamo nastup u na ovoj velikoj sceni. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i tako osiguramo još jedan nastup u Kini, zaključili su đakovački kickboxing borci.

A mi im možemo samo poželjeti dobru borbi i, naravno, pobjedu.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.