Mlađi pioniri Đakovo Croatije drugi u Mađarskoj!

MLAĐI PIONIRI HNK ĐAKOVO CROATIA NA MEĐUNARODNOM MALONOGOMETNOM TURNIRU U ST. LORENZU

 

Iako su vremenske nepogode pritisnule nogometne klubove i zbog snijega odgođena većina pripremnih utakmica, za mlađe pionire HNK Đakovo Croatia (igrači rođeni 2005. i mlađi) to nije bila prepreka. Oni su se protekloga vikenda, 3. i 4. veljače,  uputili u mađarski grad St. Lorenz gdje su sudjelovali na međunarodnom malonogometnom turniru „St. Lorenz 2018.“ koji je okupio osam momčadi, među njima i dvije hrvatske:  uz Đakovčane i Malonogometni klub Bukovica.

 

                          Sedmerci odnijeli pobjednički pehar!

Đakovački mlađi kadeti u grupi su odigrali tri utakmice i ostvarili dvije pobjede i jedan poraz. U prvoj su utakmici s visokih 5:0 slavili protiv Segeda, u drugoj su upisali minimalan poraz 1:0 od momčadi Pecsa da bi u trećoj utakmici bili bolji od domaćina St. Lorenza s visokih 7:1.

Đakovčani su bili uvjerljivi i u polufinalu gdje su sa 7:1 slavili protiv momčad Segedforda. U finalnom meču sastale su se dvije hrvatske momčadi: MNK Bukovica i HNK Đakovo Croatia. U izjednačenoj igri regularni dio utakmice završio je bez pobjednika 2:2, pa se pristupilo izvođenju sedmeraca. U prvoj seriji, sva tri su igrača postigla pogotke, a u dodanoj seriji Đakovčani nisu zabili pogodak i pobjeda je otišla u Bukovicu.

Drugo mjesto na turniru osvojili su: Ivan Grbavac, Niko Mesić, Luka Babić, Lovro Ćurić, Gabrijel Petanjak, Petar Milić, Sven Mijatović, Antonio Perić, Niko  Radman, Martin Aščić, David Ivić, David Zrinušić, Denis Zirn. Trener: Branko Nikolić,

 

               Mlađi pioniri Đakovo Croatije odmah iza Osijeka!

O samom turniru najveći „krivac“ za odlazak mlađih kadeta Đakovo Croatije trener Branko Nikolić komentirao je: „Kao mladi trener sudjelujem u izobrazbi trenera i na predavanjima sam se upoznato sa Sašom Dragičevićem koji je trener U-14 selekcije u mađarskom gradu St Lorenzu. Tu se rodila ideja da početkom veljače sudjelujemo na njihovom malonogometnom turniru. Zahvaljujući roditeljima otputovali smo u Mađarsku i odigrali pet dobrih utakmica i kući se vratili sa srebrnom medaljom. Da je bilo malo više sreće, medalja bi bila i sjajnija. Ali, ne opterećuje nas rezultat jer smo ovaj turnir iskoristili kao pripremu za nadolazeći proljetni dio prvenstva u Prvoj kvalitetnoj ligi mladeži, završio je trener Nikolić.

Gledajući tablicu mlađih pionira Prve kvalitetne lige mladih Đakovo Croatia nalazi se na drugom mjestu, odmah iza prvoligaša Osijeka. Samo ste doživjeli poraz od vodeće momčadi lige: „Ovu momčad, igrače rođene 2005. i mlađe, preuzeo sam prije osam mjeseci i to ne baš u najboljem stanju. Međutim, upornim radom i disciplinom podigli smo razinu naše igre i rezultate tako da smo u jesenskoj sezoni ostvarili devet pobjeda, jedan remi i samo jedan poraz, i to od Osijeka. Trenutno smo na drugom mjestu s 28 bodova, samo dva boda manje od Osijeka. Nisam opterećen rezultatom, svjestan sam da moramo puno raditi i, u ovoj dobi igrača, puno učiti. Ovo je jako talentirana generacija koja će još puno toga reći na nogometnim terenima, zaključio je trener Branko Nikolić.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.