Novi predsjednik Ivan Mikulić, dopredsjednici Zoran Perić i Petar Ćurić!

ODRŽANA IZVANREDNA IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA HNK ĐAKOVO CROATIA

 

Dugoočekivana Izvanredna godišnja skupština HNK Đakovo Croatia održana je 8. veljače, u Domu Dobrovoljnoga vatrogasnoga društva Đakovo. Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Josip Abramović koji je u uvodnim riječima istaknuo uspjehe kluba u posljednjih  godinu dana. Između ostaloga objasnio je razloga održavanja izvanredne skupštine: „Svima je poznato da sam privatni poduzetnik kojemu u posljednje vrijeme posao oduzima sve više vremena i da teško mogu uskladiti poslovne i sportske obveze. To je razlog zbog kojega podnosim ostavku na mjesto predsjednika kluba. Drago mi je da vidim mnogo mladih ljudi koji se žele uključiti u rad kluba i vjerujem da će nova uprava imati puno uspjeha u radu. I dalje ostajem otvoren za rad u klubu i pomoći tamo gdje mogu. Problem moje uprave bio je taj što nas je ostalo malo, a s time smo se nosili kako smo najbolje znali.

 

Josip Abramović podnio ostavku zbog poslovnih obveza

               

O rezultatima kluba Abramović je istaknuo: „Seniorski sastav redoviti je član Treće hrvatske nogometne lige Istok, tu smo mogli i morali biti bolji. Ali, dva smo puta uzastopno osvojili županijski kup koji nas je odveo u završnicu Kupa Hrvatske. U dvije smo godine ugostili prvoligaše Rijeku i Istru. Ponosan sam na rad u omladinskom pogonu gdje smo jedan od rijetkih klubova koji ima dvanaest selekcija u mlađim uzrastima. Naravno, to iziskuje i velike materijalne troškove, ali uspijevali smo sve to pratiti. U posljednjih nekoliko godina susrećemo se s problemom odlaska mladih igrača kako u prvoligaške klubove tako i odlaskom na fakultete. Ovim putem zahvaljujem se gradu Đakovu koji je bio najveći sponzor, svim trenerima i ljudima koji su radili u klubu. Novoj upravi želim puno uspjeha u budućem radu, završio je svoje izlaganje Abramović.

Bivši predsjednik Josip Abramović podnosi izvješće o radu kluba

Novi predsjednik Ivan Mikulić, dopredsjednici: Zoran Perić i Petar Ćurić

Nakon izvješća dosadašnjega predsjednika Abramovića predloženo je radno predsjedništvo Skupštine kojega su činili: predsjednik Hrvoje Radoš i članovi Anton Tubanović, Ivan Bassi i Mario Plavčić.

Četvrta točka Usvajanje zapisnika Godišnje skupštine iz 2017. godine nije usvojena jer je podneseno samo usmeno izvješće. Član radnoga predsjedništva Anton Tubanović istaknuo je da bi to izvješće volio vidjeti u poslanom obliku. Skupštinari, njih 35. Jednoglasno su odbili usvajanje zapisnika s Godišnje skupštine iz 2017. godine.

 

Članovi Skupštine HNK Đakovo Croatia

Na prijedlog zamjenika gradonačelnika Antuna Galića, uz razrješenje predsjednika i dopredsjednika kluba, razriješeni su i članovi Izvršnoga i Nadzornoga odbora.

Šesta točka ponudila je izbor novoga predsjednika i dopredsjednika kluba. Jednoglasno, s 35 glasova članova skupštine, za predsjednika kluba izabran je Ivan Mikulić, a dopredsjednici su, također jednoglasno, postali Zoran Perić i Petar Ćurić.

 

Novi predsjednik HNK Đakovo Croatia Ivan Mikulić

U svom kratkom obraćanju novoizabrani predsjednik Ivan Mikulić rekao je: „Zahvaljujem se članovima skupštine koji su mi dali povjerenje da vodim klub. Ja ću među članovima Izvršnoga odbora biti jednak među svima. Moj cilj je otvoriti klub svim građanima, svi koji žele raditi i doprinijeti vraćanju stare slave đakovačkom nogometu, dobrodošli su. Zahvaljujem se i svima koji su prihvatili članstvo u Izvršnom i Nadzornom odboru, završio je Mikulić svoje izlaganje.

Nakon toga, izabrani su i članovi Izvršnoga odbora: Dubravko Jaman, Mario Plavčić, Antonio Marić, Božo Vukadin, Krunoslav Raković, Domagoj Iletić, Hrvoje Mitrović, Zvonimir Bošković, Damir Matković, Ivan Vuković, Andro Mršić, Josip Tomičić. U Nadzorni odbor jednoglasno su izabrani: predsjednik Željko Miličević i članovi: Mato Katalenić, Anton Tubanović, Ivan Bassi i Željko Matković.

Članovi novoga Izvršnoga i Nadzornoga odbora HNK Đakovo Croatia

 Odbijen Financijski plan za 2018. godinu

Tajnik kluba Željko Kovač iznio je kratak plan rada za 2018. godinu koji je jednoglasno usvojen, a nakon toga iznesen je financijski plan koji je bio „težak“ 1.300.000,00 kuna. S obzirom da je njega predložila bivša uprava kluba, na prijedlog Petra Ćurića, plan nije prihvaćen nego će nova uprava donijeti novi plan za 2018. godinu.

 

Francem: Grad mora proizvoditi, a ne kupovati kvalitetu!

Na kraju Skupštine, svim skupštinarima i gostima obratio se zamjenik gradonačelnika Robert Francem: „Grad Đakovo će i dalje svesrdno brinuti za razvoj đakovačkoga sporta. Iz proračuna za sport gotovo 45% se izdvaja za nogomet,  većina tih sredstava ulagala se u seniorske pogone. Mi želimo promijeniti takve odnose i novac iz proračuna ulagati u razvoj omladinskih pogona. Ne želimo da se klubovi hvale svojim rezultatima kupujući kvalitetu izvana već smatram da grad Đakovo ima dovoljno snage i potencijala da proizvodi kvalitetu koja će donositi rezultate. Na tome ćemo ustrajati, a vjerujem da će sredstava izdvojena za sport biti dostatna za vraćanje đakovačkoga nogometa na staze stare slave, zaključio je Francem.

Skupštinu je zatvorio predsjednik kluba Ivan Mikulić poželivši svima puno uspjeha u radu HNK Đakovo Croatia.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.