Đakovački kadeti bolji od Osijeka i Nexea!

PRVA HRVATSKA KADETSKA RUKOMETNA LIGA

 

  1. KRUG

 

                   OSIJEK – ĐAKOVO 24:27 (11:14)

 

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Suci: Davor Milaković i Dean Plazanić (Osijek).

OSIJEK: Hećimović, Šenk 2, Mandić 1, Kuže 2,Cickai, Spajić 1, Mršo 4, Cesar 1, Hajduković 1, Markušev 5, Miloloža, Edl 7. Trener: Domagoj Kuže.

ĐAKOVO: Kovačević, Goluža, Jakšić 6, Kelić, Mandarić 6, Šestak 4, Kapetan, Kostić 2, Knežević, Suhalj, Grabar 8, Novoselović 1, Milanović, Jakobović, Ćurić. Trener: Mladen Rajković.

Kadeti – RK Đakovo

Slavonski kadetski derbi između Osijeka i Đakova zasluženo je pripao đakovačkim rukometašima.  Đakovčani su silovito krenuli u utakmicu i golovima Grabara (2) i Jakšića poveli 3:0 da bi u 13. minuti na semaforu već stajalo 7:2. Do odlaska na odmor Osječani su se adaptirali na đakovačku igru tako da su uspostavili terensku ravnotežu, ali nisu uspijevali sustići stečenu prednost tako da su Đakovčani odmor otišli s vodstvo 14:11). Đakovčani su imali četiri raspoložena igrača: Filipa Jakšića strijelca pet pogodaka, a po tri puta mrežu Osječana pogađali su Roko Mandarić, Boris Šestak i Petar Grabar.

U drugom poluvremenu Osječani su dali sve od sebe, ali đakovačka momčad zdušno je branila stečenu prednost iz prvoga dijela. Igrači Domagoja Kužea niti u jednom trenutku nisu uspjeli smanjiti razliku manje od tri gola, a razlog tome bio je i odlično raspoloženi đakovački golman Renato Kovačević koji je obranio mnoštvo osječkih udaraca na gol. U đakovačkim redovima najbolji strijelac s osam pogodaka bio je Petar Grabar, po šest puta su se u listu strijelaca upisali Filip Jakšić i Roko Mandarić.

U osječkim redovima najučinkovitiji bio je Tomas Edl, strijelac sedam golova, a s pet mu se pridružio Sven Markušev.

 

                       NEXE – PAVLEKI   29:35 (11:15)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Suci: Davor Milaković i Dean Plazanić (Osijek).

NEXE: Sambolec, Poljak 1, Šafar 4, Čuić 9, Janeski 1, Strmečki 7, Njegovan, Košturjak, Delić 2, Poljak, Kvastek 5. Trener: Ivan Tomičić.

PAVLEKI: Fritz, Budić, Palac 11, Urankar 3, Varga 5, Šutalo, Vuković, Balun 3, Bodalec, Obratov Beganović 5, Budić 5, Svetina 3. Trener: Tin Budi.

Utakmicu su bolje otvorili Našičani koji su poveli 4:2, pa zatim 5:3 i 6:4. U tim trenucima imali su raspoložene strijelce Čuića, Strmečkoga i Delića, sva trojica postigli su po dva pogotka. Međutim, Zagrepčani su uhvatili priključak kod rezultata 6:6, poveli su 9:8. U samoj završnici prvoga poluvremena Pavleki su napravili seriju 6:2 i na odmor otišli s prednošću od četiri gola (15:11). u prvom dijelu prvoga poluvremena nezaustavljiv za našičku obranu bio je Krešimir Obratov Beganović, strijelac četiri pogotka, a u završnici njemu se pridružio, također s četiri pogotka, Ivan Palac.

Bolji od Nexea – RK Pavleki

U drugom poluvremenu Pavleki su uspješno čuvali stečenu prednost, sredinom drugoga dijela uspjeli je podići i na šest da bi u završnici njihovo vodstvo doseglo i plus 8 (34:26). U samoj završnici gosti su mirno priveli utakmicu kraju i upisali dva boda.

Najzaslužniji za to je Ivan Palac, strijelac čak 11 golova, a njemu su odlično asistirali s pet pogodaka Marko Varga, Krešimir Obratov Beganović i Mateo Budić.

U našičkim redovima najbolji Bruno Čuić postigao je devet, Stjepan Strmečki sedam, Tomislav Kvastek pet pogodaka.

 

                     PAVLEKI – OSIJEK  29:34 (12:15)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Suci: Davor Milaković i Dean Plazanić (Osijek).

 

PAVLEKI: Fritz, Budić 1, Palac 8, Urankar 3, Varga 2, Šutalo, Vuković, Balun 1, Bodalec, Obratov Beganović 9, Budić 4, Svetina 3. Trener: Tin Budi.

OSIJEK: Hećimović, Šenk 2, Mandić, Kuže 8, Cickai 4, Spajić 1, Mršo 4, Cesar 1, Hajduković, Markušev, Miloloža, Edl 9 Trener: Domagoj Kuže.

Osječani ni po koju cijenu nisu se htjeli vratiti kući s dva poraza tako da su protiv Pavlekija odigrali na sve ili ništa, Doduše, Zagrepčani su tijekom većega dijela prvoga poluvremena bili u vodstvu, a tek u posljednjih nekoliko minuta prvoga dijela Osječani od 12:12, serijom 3:0, dolaze u vodstvo 15:12 što je bio i rezultat prvoga poluvremena. Osječane su „iznad vode“ držale Tomas Edl i Svem Marušev s četiri postignuta gola.

RK Osijek

U drugom dijelu, Osječani su vješto čuvali stečenu prednost, a gosti nisu pronašli snage za preokret rezultata. Iako su imali odličnoga Krešimira Obratova Beganovića s devet i Ivana Palca s osam pogodaka, nisu uspjeli doći do bodova jer su i Osječani imali dvojicu odlično raspoloženih igrača: Tomasa Edla s devet i Tina Kužea sa osam pogodaka.

 

                               ĐAKOVO – NEXE   28:21 (14:6)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja:100. Suci. Davor Milaković i Dean Plazanić (Osijek).

ĐAKOVO: Kovačević, Goluža 1, Jakšić 2, Kelić, Mandarić 6, Šestak 4, Kapetan 1, Kostić 5, Knežević, Suhalj, Grabar 4, Novoselović 2, Milanović, Jakobović 2, Ćurić 1. Trener: Mladen Rajković.

NEXE: Sambolec, Poljak, Šafar 2, Čuić 8, Janeski 2, Strmečki 3, Njegovan 1, Košturjak 1, Delić 2, Poljak, Kvastek 2. Trener: Ivan Tomičić.

RK Nexe Našice

Đakovčani su protiv Našičana ostvarili i drugu pobjedu čime su upisali četiri boda i na najbolji mogući način zaokružili ovaj đakovački turnir. Od samoga početka igrači trenera Mladena Rajkovića dominirali su utakmicom, vodstvo su ostvarili već kod rezultata 3:1, a do kraja prvoga poluvremena ono je naraslo na plus 8 (14:6). Koliko su Đakovčani dobro igrali obranu potvrđuje podatak da su gostima iz Našica dopustili da samo šest udaraca završi iza njihova golmana Kovačevića. U nastavku susreta, sve je bilo samo pitanje rutine. Mirnom igrom Đakovčani su sačuvali svoju prednost i tako ostvarili zacrtano: četiri boda iz dva susreta. Najzaslužniji za pobjedu protiv Našičana bili su Roko Mandarić sa šest i Luka Kostić koji je dodao pet pogodaka. U našičkim redovima najbolji pojedinac bio je Bruno Čuić, ali za nešto više nije imao raspoloženu podršku u svojim redovima.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.