Kapetan Živković “pokvario” potpuno Fortunino slavlje!

PRVA B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA SJEVER

 

  1. KOLO

 

              FORTUNA – PAKRAC   7:1 (3374:3239)

 

Kuglači Fortune napravili su ono što su morali pobijediti Pakrac i tako pobjeći s predzadnjega mjesta. Raspoloženi Zlatko Erceg odlično je otvorio meč te već u prvom setu sa srušenih 161 nagovijestio rezultat preko 600. Na kraju se zaustavio na 605 čunjeva, ali mora se priznati da je imao i dobroga protivnika Tomislava Luksetića koji se zaustavio na 574 čunja. Kapetan Ivan Živković nije imao svoju večer: jednostavno kugla ga nije slušala tako da je Antonio Juranović iskoristio slabije izdanje đakovačkoga kapetana i poravnao rezultat na 1:1. Na kraju će se potvrditi da će to biti jedini gostujući bod.

U drugom paru  Igor Jukić krenuo je u meč s izgubljenim prvim setom u kojemu je ostvario skromnih 132 čunja. Međutim, kako je meč odmicao tako je i Jukić dizao svoju igru i na kraju završio na solidnih 559 čunjeva što je bilo dovoljno za pojedinačni bod. Mladi Hrvoje Živković također je sa 162 čunja odlično otvorio prvi set, međutim, u ostala tri se dozirao, upravo onoliko koliko mu je bilo potrebno za pobjedu. Nakon dva para rezultat je bio 3:1 za Fortunu.

U posljednjem paru Budimir Dragojević, koji u nekoliko posljednjih kola igra odlično, morao je spašavati bod u posljednjem setu. Naime, Željko Major vodio je 2.1 u setovima, ali u posljednjih 30bacanja đakovački igrač na iskustvo je srušio 151 čunj i tako izjednačio rezultat u setovima na 2.2 i osvojio bod na razlici u čunjevima.

Pravo osvježenje u Fortuninim redovima je Dražen Pešut koji pokazuje veliki potencijal, ali ono što je još važnije, u njegovoj se igri vidi emocija jer svako bacanje proživljava na sebi svojstven način. On je svakako velika perspektiva đakovačkoga kuglanja.

Dražen Pešut osvojio je pojedinačni bod

 

S ovom pobjedom Fortuna se popela za dva mjesta, trenutno su osmi s 13 bodova, ali Đakovčani trebaju pričekati i rezultate ostalih utakmica 18. kola jer su oni izašli u susret Pakračanima koji su tražili sa se utakmica odigra unaprijed. U sljedećem 19.kolu đakovački kuglači idu na gostovanje u Zabok.

 

 

POJEDINAČNI REZULTATI:

 

Zlatko Erceg – Tomislav Luksetić      1:0 (605:574)

 

Ivan Živković – Antonio Juranović    0:1 (528:552)

 

Hrvoje Živković – Zvonko Gnezda   1:0 (556:510)

 

Igor Jukić – Robert De Zan           1:0 (559:532)

 

Budimir Dragojević – Željko Major   1:0 (562:543)

 

Dražen Pešut – Vjekoslav Anušić     1:0 (564:528)

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.