Zlatna plaketa Mirku Živaljiću Žiki, prioritet u 2018. zatvorena teniska dvorana!

GODIŠNJA SKUPŠTINA TENISKOGA KLUBA ĐAKOVO PROTEKLA U PRIJATELJSKOM TONU

 

 

Veljača je već tradicionalno mjesec kada Teniski klub Đakovo održava godišnju skupštinu. Tako je bilo i ovoga petka, 23. veljače, u dvorani Florentini, časnih sestara Svetoga Križa, okupilo se 83 od ukupno 128 članova kluba. Prije samoga početka skupštine za dobro raspoloženje pobrinuo se glazbeni sastav Cotida iz Đakova.

Glazbeni sastav Cotida pobrinuo se za dobro raspoloženje

 

Svi gosti istaknuli prijateljsku atmosferu na skupštini

Na početku skupštine članovima i gostima obratio se predsjednik Teniskoga kluba Đakovo Mišo Mesić koji je pozdravio goste skupštine: Domagoja Šrajera, predsjednika Teniskoga saveza Osječko-baranjske županije, Ivana Drčelića, predsjednika Hrvatske unije tenisača, Nikicu Mihaljevića, člana Teniskoga kluba Vinkovci, Igora Avramovića iz Teniskoga kluba Brod te đakovačkoga zamjenika gradonačelnika Antuna Galića kao i sve članove kluba i goste.

Dvorana Florentini bila je punu i odisala je prijateljskim raspoloženjem

Nakon toga, radno predsjedništvo u sastavu: Zvonimir Mikić, Jakov Tomić i Ana Belvanović nastavilo je s radnom skupštine.

 

Godinu obilježili Laura Mašić i Igor Blažević

 

Izvješće o radu kluba u 2017. godini podnio je predsjednik Mišo Mesić. U svom izlaganju  istaknuo je rad na uređenju terena te početku realizacije projekta zatvorene teniske dvorane. U nekoliko sljedećih dana trebala bi biti gotovo građevinska dozvola, a nakon toga slijedi prijava prema europskim fondovima. Predsjednik Mesić posebno se zahvalio Đakovo projektu i Vedranu Grgasu koji su odradili prvi dio posla. Zahvalu je uputio i trenerima koji su u 2017. zajedno s igračima ostvarili niz vrijednih rezultata te sada već bivšem treneru Igoru Blaževiću koji je postao izbornih juniorske reprezentacije Hrvatske kao i Lauri Mašić, prvakinji Hrvatske do 18 godina. Predsjednik je spomenuo i vrijedan jubilej – tridesetu obljetnicu prijateljstva s Teniskim klubom Ogulin.

Predsjednik Mišo Mesić podnosi Izvješće o radu kluba

O sportskim rezultatima u protekloj godini govorio je trener Tomislav Marjanović. “Klub je organizirao turnire za igračice i igrače svih dobnih skupina: od osam, deset, dvanaest, četrnaest i šesnaest kao i Prvenstvo Hrvatske za igračice do 18 godina na kojemu je Đakovčanka Laura Mašić osvojila titulu prvakinje Hrvatske“.

Marijanović je posebno spomenuo dvoje igrača koji su nastupili na Prvenstvu Hrvatske do 12 godina. Riječ je o Jakovu Tomiću koji je u Zadru osvojio 24. mjesto i Ani Belvanović koja je na istom natjecanju u ženskoj konkurenciji zauzela 22. mjesto.

Trener Tomo Marijanović podnio je Izvješće o sportskim rezulatatima

Osim pojedinačnih uspjeha, trener Marjanović naglasio je i nastup u Drugoj hrvatskoj teniskoj ligi gdje su Đakovčani osvojili deveto mjesto, ali ono što je važnije sačuvali su drugoligaški status.

Đakovčani su organizirali i niz drugih turnira, a posebno je istaknut turnir rekreativaca koji je održan u Đakovu uz suradnju Hrvatske unije tenisača. Osim sportskoga dijela, predstavljeni su i rezultati u rekreativnim natjecanjima.

 

Tenisku klub Đakovo u plusu 10.000,00 kuna

 

Financijsko izvješće za 2017. godinu podnio je Tihomir Hardi ističući da su prihodi u prošloj godini bili 559.603,11 kuna, a rashodi 549.080,00 kuna. Predsjednica Nadzornoga odbora utvrdila je da je klub u 2017. godini ostvario dobit od desetak tisuća kuna.

Među prioritetima u 2018. godini svakako su nastavak uspješnoga natjecateljskoga pogona te rad na projektu zatvorene teniske dvorane, ali pokušaj organizacije ozbiljnijih ITF turnira.

 

Zlatna plaketa kluba Mirku Živaljiću Žiki

 

Nakon toga, uslijedile su pozdravne riječi gostiju. Skupštinarima se prvi obratio Nikica Mihaljević ističući ležernu i prijateljsku atmosferu koja je uvijek karakteristična za đakovački teniski klub. Nakon njega, predsjednik županijskoga teniskoga saveza Vatroslav Šrajer uručio je priznanja Lauri Mašić za odlične rezultate u protekloj godini kao i Igoru Blaževiću, najboljem hrvatskom teniskom treneru.

Priznanje Igoru Blaževiću iz ruku Vatroslava Šrajera primio je njegov sin

Nagradu HTS-a primio je i Zvonko Mikić

 

Priznanje Hrvatskoga teniskoga sveza uručio je i Zvonimiru Mikiću za sve što je dugogodišnji đakovački tenisač i sportski radnik učinio za razvoj bijeloga sporta u Đakovu, Slavoniji i Hrvatskoj. Priznanje je dobio i predsjednik kluba Mišo Mesić kao i sam Teniski klub Đakovo. U ime Teniskoga kluba Brod sve članove i goste pozdravio je Igor Avramović.

Zlatnu plaketu Mirku Živaljiću uručio je predsjednik Mišo Mesić

Zamjenik đakovačkoga gradonačelnika Antun Galić istaknuo je teniski klub kao najorganiziraniji đakovački sportski kolektiv s uvjerenjem da će i ostali klubovi slijediti primjer tenisača. O projektu zatvorene teniske dvorane dogradonačelnik Galić  istaknuo je otvorenost Grada najavljujući dvije moguće varijante financiranja. Na kraju se nazočnima obratio i Ivan Drčelić ističući odličnu suradnju Teniskoga kluba Đakovo i Teniske unije koja bi ove godine trebala postati i članica Hrvatskoga teniskoga saveza. U ime Lions kluba Đakovo, za dugogodišnju suradnju, točnije 13 organiziranih turnira, zahvalio se Edi Daka.

Zamjenik gradonačelnika Antun Galić pohvalio je đakovačke tenisače

Teniski klub Đakovo, kao i svake godine, na godišnjim skupštinama, dodjeljuje Zlatnu plaketu za poseban doprinos razvoju tenisa. Ovogodišnji dobitnik je Mirko Živaljić Žika koji je s grupom entuzijasta krenuo u osnivanje Teniskoga kluba Đakovo, a u klubu je prisutan sve do danas. Posebnu nagradu dobio je i Ivan Drčelić, predsjednik Hrvatske teniske unije.

Na kraju skupštine dodijeljena su priznanja tenisačima, kako onima aktivnima, tako i rekreativcima, za postignute rezultate u protekloj godini.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.