Đakovčani tek u završnici slomili otpor Požežana!

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

 

  1. KOLO

 

                       ĐAKOVO – POŽEGA  83:68

 

                       (14:14; 23:20; 19:24; 26:10)

 

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 300. Suci: Krešimir Katić, Krunoslav Holjevac i Luka Roško (Slavonski Brod). Opunomoćenik HKS-a: Mladen Lončarić (Brodski Stupnik).

 

ĐAKOVO: Vladović 19, Namjesnik, Miličević 10, Češkić 2, Hajduković 13, Blažević 4, Car 15, Martinović, Dujmić, Tadić, Duvnjak, Hrkač 20. Trener: Marijan Petrović.

 

POŽEGA: Herceg 17, Bagarić 4, Lovrić 2, Grgurić 10, Ereiz, Pejnović 6, Čeliković 6, Bušić 11, Abramović 12, Pudić. Trener: Dario Rich.

 

Đakovački košarkaši od posljednje ozbiljnije utakmice protiv Belišća, više od mjesec dana nisu odigrali utakmicu (ako ne računamo susret protiv Osječkoga sokola gdje su se đakovački košarkaši dosta dugo mučili  s osječkim juniorima) što se vidjelo u susretu protiv Požežana. „Prva požeška violina“ Krešimir Herceg uspio je „umrtviti“ đakovačku igru tako da su gosti sve do 36.minute bili u igri za pobjedu.tek u samoj završnici Đakovčani su ubrzali igru u napadu i na kraju došli do relativno visoke pobjede. Međutim, prema prikazanoj igri, rezultat ne odgovara stanju na terenu.

Požežani (u crnim dresovima)  su namučili đakovačke košarkaše

 

               Požega nametnula „uspavanku“

 

U prvoj četvrtini Đakovčani su krenuli nervozno želeći što prije poentirati pa se njihova igra svela na individualna rješenja, ali malo je domaćih igrača bilo raspoloženo za napadačke akcije.  S druge strane, požeški centar Grgurić iskoristio je „labavu“ đakovačku obranu i postigao osam poena, a s četiri poena pridružio mu se i Bušić. Jednostavno, Požežani su pročitali najveću  opasnost đakovačke igre, brzu tranziciju u napadu, i tako su postavili igru: dugim napadima čekali su „rupe“ u domaćoj obrani, a njih je na ovoj utakmici bilo podosta. I druga četvrtina protekla je u uspavljujućem ritmu u kojemu se najbolje snalazi gostujući branič Herceg koji je točno znao kada poentirati, a kada asistirati svojim suigračima koji su dolazili do laganih poena. Đakovčani su u napadačkom smislu iskoristili raspoloženoga Ivana Cara i mladoga Miličevića koji su zajedno u seriji postigli deset poena.  Tek u završnici druge četvrtine „probudio“ se Antun Hrkač koji s pet poena odvodi svoju momčad na odmor s vodstvom 37:34.

       Gosti su (u crnim dresovima) nametnuli svoj polagani ritam

 

            U posljednje četiri minute slomili otpor Požežana

 

U nastavku susreta gotovo tristotinjak gledatelja očekivalo je da će trener Marijan Petrović uspjeti probuditi svoju momčad, ali treća četvrtina bila je još neuvjerljivija od prve dvije. Iako su domaćini s pet poena Vladovića i dva Cara došli do vodstva 44:36.Požežani su se brzo pribrali i serijom koševa uhvatili priključak. Dapače, prešli su u vodstvo od pet poena, ali s dvije trice Antun Hrkač vratio je utakmicu u „egal“.  Ipak, iskusni Herceg s pet poena u završnici treće četvrtine odvodi Požegu na mali odmor s prednošću 58:57.

Sve do 35. minute Đakovčani su strahovali za rezultat i mučili se kako slomiti otpor upornih gostiju koji su koristili „ozonske rupe“ u đakovačkoj obrani. Bržom igrom Hajduković i Car u 36. minuti postižu ključne poena kojima su Đakovčani pobjegli na plus 10. Trener Dario Rich pokušao je svoju momčad vratiti minutom odmora, ali već je bilo prekasno. Organizator igre Herceg se umorio, a ostali bez njegove pomoći nisu mogli. U samoj završnici Đakovčani su došli do najveće prednosti do 15 poena.

Na kraju, Đakovčani su upisali svoju dvanaestu pobjedu i trenutno su jedina momčad bez poraza. U sljedećem 15. kolu đakovački će košarkaši na teško gostovanje u Oriovac gdje ih očekuje momčad rekord Tima.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.