Luka Jaman prvak Hrvatske u K 1 do 86 kg, Marku Babiću srebro!

U OSIJEKU ODRŽANO PRVENSTVO HRVATSKE U KICKBOXINGU – K – 1 DISCIPLINI

 

Članovi Kixkboxing kluba „Blizt“, u subotu su, u osječkoj dvorani Jug II, nastupili na Prvenstvu Hrvatske u kickboxing disciplini K-1. Na prvenstvu je u K 1 disciplini nastupilo je ukupno 143,a u disciplini Point Fighting nastupilo je 156 boraca. Natjecanje je održano i u kategoriji trenera gdje je nastupilo 62 trenera od čega tri trenerice.

Kickboxing klub Blitz Đakovo na prvenstvu u Osijeku

 

                 Luka Jaman prvak Hrvatske u K 1 do 86 kg

 

Prema očekivanju, ulogu favorita opravdao je Luka Jaman koji se okitio naslovom prvaka Hrvatske u disciplini do 86 kilograma. U prvom meču đakovački je borac bio bolji od Aleksandra Banjanina, člana Dynamite. Jaman je bio dominantan te je u prvoj rundi pobijedio nokautom. U finalnom meču sastali su se đakovački borac i Luka Žuljević, član Pit Bulla. U meču koji je bio jedan od najboljih na prvenstvu, Luka Jaman slavio je jednoglasnom odlukom sudaca. Pobjedom u Osijeku đakovački je borac ostvario pravo nastupa na Prvenstvu Europe koje će se održati u listopadu, a domaćin će biti Bratislava.

Luka Jaman u finalu je slavio protiv Luke Žuljevića

 

Luka Jaman na pobjedničkom postolju

 

U seniorskoj konkurenciji do 67 kilograma đakovački borac Tomislav Cerić poražen je od Mirsada Denjalića, člana Leon Gyma iz Poreča. Đakovačkom borcu pripala je brončana medalja.

 

                      Juniori imali „vatreno krštenje“

 

Junior Matko Babić u kategoriji do 81 kilogram osvojio je drugo mjesto. Na putu do finala pobijedio je Josipa Smaradžića (Hus Osijek) i Mateja Krunića (Dynamite) dok je u borbi za naslov prvaka poražen od Ivana Bertića člana Zmaja iz Bedekovčine. Osvajanjem srebrene medalje mladi đakovački borac potvrdio je velike mogućnosti.

 

Matej Dorić u kategoriji juniora do54 kilograma upisao je poraz od kasnijega pobjednika Stjepana Sedaka, člana Zmaja iz Bedekovčine. Mladom đakovačkom borcu pripala je brončana medalja.

U kategoriji K 1 juniora do 57kilograma nastupio je đakovački borac Filip Maroši. U borbi protiv Ilira Deskaja, člana Pit Bulla, đakovački je borac upisao poraz. Unatoč tome, pripala mu je srebrna medalja.

 

O rezultatima đakovačkim boraca, njihov trener Danijel Šimundić rekao je: „Drago mi je da je Luka Jaman opravdao ulogu favorita te je s dvije pobjede postao prvak Hrvatske. Posebno je bila zanimljiva finalna borba proti v Luke Žuljevića, a ta je borba bila jedna od najboljih na prvenstvu. Ovom titulom Jaman je izborio nastup na Europskom prvenstvu u Bratislavi. Što se tiče naših juniora, mogu reći da su im ovo bile prve borbe odnosno prvi ulazak u ring. Hrabro su se borili i pokazali svoj potencijal. Mogu reći da sam zadovoljan ostvarenim rezultatima jer konkurencija je u Osijeku bila izuzeto jaka, a ovo prvenstvo jedno od najjačih do sada, zaključio je Šimundić.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.