Iskusnije Đurđevčanke u završnici do bodova!

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

 

  1. KOLO

 


ĐURĐEVAC – ĐAKOVO  28:25 (14:13)


 

Đurđevac – Dvorana Srednje škole Đurđevac. Gledatelja: 50. Sutkinje: Ivana Koren (Koprivnica) i Vedrana Stančir (Botova).

 

ĐURĐEVAC: Valentina Šanteković 2, Ivana Ferenčić 5, Iva Radman, Marija Veronika Lacković, Klara Jambriško 1, Ivana Pavlović 2, Laura Šiptar, Asja Cestar 4, Paula Fuček, Nina Greguraš, Valentina Kovač 1, Antonela Golubić, Emira Čilić 10, Dorotea Klasan 3. Trener: Goran Ređep.

 

ĐAKOVO: Sara Ćurić, Jelena Barišić 2, Ana Delić 5, Ena Bogdanović, Andrea Gudelj, Klara Birtić 7, Antonija Nikolić, Anđela Prekačin, Lucija Beljan 3, Patricia Sastić 1, Inga Dunđerović, Nives Vulama, Andriana Gilman, Lucija Prekačin 7. Trener: Željko Perić.

 

Đakovačke rukometašice na put u Đurđevac otišle su bez golmanice Lene Dunđerović i Maje Mihaline, i s Lucijom Beljan koja je neposredno pred početak skinula longetu s ruke. Iako je ekipa Đurđevca na dnu tablice, to nije ekipa od jesenas. Klub iz grada „picoka“ doveo je nekoliko iskusnijih igračica što je bilo vidljivo u utakmici protiv mladih Đakovčanki.

Igračice trenera Željka Perića dobro su otvorile utakmicu; nakon početnoga ispitivanja snaga u 13. su minuti povele 6:3, a zatim i 7:4. U tim trenucima strijelci za đakovačku ekipu bile su Lucija Prekačin i Ana Delić, svaka je postigla po tri pogotka. Domaće igračice dolaze do minus 1 (7:8), ali opet golovima Jelene Barišić i Lucije Beljan Đakovčanke bježe na 10:7. Do odlaska na odmor, uporne domaće igračice uspjele su poravnati rezultat na 10:10, a tada s tri uzastopna gola otići na 13:10. Do odlaska na odmor Đurđevčanke su napravile seriju 3:0 i došle do 13:10, a u završnici Luija Prekačin i Klara Birtić smanjuju rezultat  na 14:13.

Đurđevčanke protiv đakovačkoga “dječjega vrtića” upisale pobjedu

Utakmica je u drugom dijelu bila ravnopravna te su se ekipe izmjenjivale u minimalnim vodstvima. U posljednjih deset minuta, domaće su igračice “prelomile“ utakmicu. Pri rezultatu 21:21 ostvarile su mini seriju 4:1 i stvorile nedostižnu prednost od 25:22. U posljednjih nekoliko minuta njihova se prednost popela na plus 5 (28:23), ali u samoj završnici golovima Klare Birtić i Ane Delić Đakovčanke dolaze do konačnih 28:25.

U đakovačkim redovima najbolji je bio trio: Ana Delić, Klara Birtić i Lucija Prekačin, dok je u redovima Đurđevca prvo ime bila Emira Čilić s deset golova, a dobro su joj asistirale Ivana Ferenčić s pet i Asja Cestar s četiri postignuta gola.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.