Zlatni olimpijci iz Botićeve, drugi Vila I, trećeplasirani Sunčev sjaj Nazaret!

OLIMPIJADA ĐAKOVAČKIH DJEČJIH VRTIĆA

 

Grad Đakovo i Zajednica športskih udruga Grada Đakova već su tradicionalno organizatori Dječje olimpijade na kojoj sudjeluju đakovački vrtići. U ovogodišnjem natjecanju, održanom 17. ožujka,  nastupili su: Vila II, Botićeva, Mažuranac, Zvrk, Sunčev sjaj Nazaret i Vila I.

Dječji vrtić Botićeva

Dječji vrtić Vila I

Dječji vrtić Zvrk

Dječji vrtić Sunčev sjaj Nazaret

Dječji vrtić Mažuranac

Dječji vrtić Vila II

Svečani program počeo je nastupima dječjih plesnih skupina: Jazz dance sekcija KUD Sklad (Mini Jazz Dance, Djeca Jazz Dance, Mini Jazz Dance), skupine ritmike i suvremenoga plesa KUD-a Sklad (Leptirice, Tigrice).

KUD Sklad pobrinuo se za zabavni dio programa

Poslije svečanoga programa uslijedio je mimohod svih sudionika, a nakon toga himnu olimpijade („Kad se male ruke slože…) otpjevala je Ela Ljepotić, članica Dječjeg vrtića Zvrk.

Himnu Dječje olimpijade otpjevala je Ela Ljepotić

Olimpijadu je otvorio đakovački gradonačelnik Marin Mandarić upućujući roditeljima, djedovima i bakama zamolbu da podržavaju djecu u bavljenju sportom jer to je siguran put do zdravlja. Nakon toga krenula su natjecanja u: štafetnim utrkama s preprekama, pucanje penala u nogometu, štafetnim utrkama autićima, slobodnim bacanjima u košarci, štafetnim utrkama s palicom i skokom  u dalj.

Đakovački gradonačelnik Marin Mandarić otvorio je Olimpijadu

Golman svih golmana

Nema im ravnih u vožnji autića

Još malo pa na cilju, ah, da sam ja igrao protiv Rumunja, kaže mali košarkaš

Nakon velike borbe svih sudionika, uz veliku potporu pune Nastavno sportske dvorana Đakovo,  najviše uspjeha imali su natjecatelji Dječjeg vrtića iz Botićeve ulice koji su osvojili ukupno 37 bodova. Mali Botićevci pobijedili su u četiri  discipline (štafetna utrka autićima, slobodna bacanja u košarci, štafetna utrka s palicom i skok u dalj). Drugo mjesto s 30 bodova pripalo je Dječjem vrtiću Vila I čiji su natjecatelji bili najbolji u štafetnoj utrci s preprekama. Treće mjesto osvojio je vrtić Sunčev sjaj Nazaret s 20 bodova čiji su „olimpijci“ bili najbolji u izvođenju nogometnih penala. Četvrto mjesto s 15 bodova podijelili su Dječji vrtić iz Mažuranićeve i Dječji vrtić Zvrk. Šesto mjesto  osvojili su olimpijci Dječjeg vrtića Villa II.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.