Đakovčani novom pobjedom i dalje love rekord!

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

 

16. KOLO

 

                 ĐAKOVO – ŽUPANJA  84:60

 

                   (18:19, 18:20, 21:6, 24:15)

 

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 200. Suci: Boris Knez (Požega), Marko Šestanj (Bistrinci) i Pavle Kukić (Požega). Opunomoćenik: Tihomir Borojević (Požega).

 

ĐAKOVO: Vladović 24, Namjesnik, Miličević 6, Čekić 7, Blažević 2, Car 4, Martinović, Dujmić 3, Tadić 2, Hardi 4, Hrkač 20, Hajduković 12. Trener: Marijan Petrović.

 

ŽUPANJA: Kobaš 2, Mitrović 7, Mićanović 8, Erslan 14, Župarić, Stjepanović 16, Filipović 3, Tomić 8, Oršolić, Đuranović 2. Trener: A. Župarić.

 

U 16. kolu Druge košarkaške lige Istok, đakovački košarkaši na svom su terenu ugostili momčad iz Županje. Đakovčani nisu u utakmicu ušli najbolje te su gubili gotovo cijelo prvo poluvrijeme. Imali su gosti vodstvo i do +8, ponajviše zahvaljujući poenima kapetana Stjepanovića, koji je u nekoliko minuta zabio tri trice i svoju ekipu na odmor odveo s vodstvom 36:39.

Đakovčani u napadu, Hrkač s loptom

 

U drugom poluvremenu na terenu se ipak vidjelo pravo Đakovo, čemu svjedoči i rezultat treće četvrtine, koju su igrači trenera Marijana Petrovića dobili rezultatom 21:6. Agresivnom obranom i svojim najvećim adutom, tricama, Đakovčani su slomili goste. Prije svega, treba istaknuti tri trice Kristijana Vladovića samo u trećoj četvrtini, a uz njega zabili su i Hrkač te kapetan Češkić. Vidjelo se kako je košarkašima iz Županje ponestalo snage, što su domaćini iskoristili te svojoj publici ponudili i nekoliko atraktivnih poteza. Zakucavali su redom: Vladović, Hrkač i na kraju Tadić. U samoj završnici, obje su momčadi igrale s pomlađenom ekipom, što nije umanjilo pobjedu Đakovčana koja je na kraju iznosila visokih +24.

 

Vladović za tri!

Ovom su pobjedom đakovački košarkaši potvrdili svoju ovosezonsku dominaciju, a u sljedećem kolu gostuju u gradu na Savi protiv mlade ekipe Slavonski Brod 1946.

 

 

Bookmark the permalink.

Odgovori