Baranjke u nastavku slomile otpor Đakovčanki

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

 

  1. KOLO

 

       DARDA – ĐAKOVO  37:33 (19:18)

 

Darda – Nastavno sportska dvorana. Gledatelja: 350. Sutkinje: Ivona Abramović i Ivana Farkaš (Osijek).

 

DARDA: Vlatka Živaković 2, Barbara Ileković 4, Romana Ljepojević 1, Anja Nemet 1, Selena Bagić, Lena Živaković, Jovana Vuković 9, Dunja Horvat 10, Dragana Čubra, Mirela Vukas, Kladuija Pope 10. Trener: Tomislav Rešicki.

 

ĐAKOVO: Sara Ćurić, Jelena Barišić 3, Ana Delić 4, Antonia Nikolić, Ena Bogdanović, Andrijana Gilman, Anđela Prekačin, Lucija Beljan 9, Inga Dunđerović, Patricia Sastić 3, Nives Vulama, Maja Mihalina 3, Klara Birtić 8, Lucija Prekačin 3. Trener: Željko Perić.

 

U slavonskom derbiju Baranjke su slavile u utakmici u kojoj su obrane bili slabiji dio obiju ekipa. Naime, čak 70 postignutih pogodaka govori dovoljno o obranama kakve su igrale u Dardi. Đakovčanke su u tom pogledu bile hendikepirane jer je prva golmanica Lena Dunđerović još uvijek ozlijeđena tako da je na golu mlada Sara Ćurić koja je silom prilika morala „u vatru“.

 

                 Đakovčanke vodile u prvom poluvremenu

 

Nakon početnoga vodstva Darde (3:1) Đakovčanke ubrzo preokreću rezultat u svoju korist i dolaze do osjetnijega vodstva 4_6: 5_7 da bi sredinom prvoga dijela ta razlika iznosila najvećih plus 4 (11_7). Đakovčanke su sve do same završnice prvoga dijela održavale stečenu prednost, međutim, domaće igračice stvaraju sve veći pritisak i đakovačka prednost polako se topi. U posljednjih nekoliko minuta domaće su igračice stigle do poravnanja (17:17) da bi u samoj završnici, točnije u posljednjim sekundama prvoga poluvremena, iz dosuđenoga sedmerca, dolaze do minimalnog vodstva 19:18 što je i bilo prvoga poluvremena. U prvom poluvremenu u đakovačkim redovima dominirala je Lucija Beljan, strijelac čak šest golova, a dobro su joj asistirale Ana Delić i Klara Birtić s po četiri gola. U baranjskim redovima istom mjerom, uzvratila je Klaudija Pope, strijelac šest golova, a pet je dodala Jovana Vuković dok se četiri puta u listu strijelaca upisala Dunja Horvat.

 

                 Baranjska serija 6:1 kobna za Đakovčanke

 

Domaće su igračice s dva gola otvorile drugo poluvrijeme i došle do najveće prednosti od tri pogotka (21:18), Đakovčanke su uspjele doći do 21:20 ali tada su stale. Domaće su  napravile ključnu seriju 6:1 čime su se odvojile na plus 6 (27:21, a mlade đakovačke igračice više to nisu mogle pratiti. Do kraja susreta, domaće su igračice čuvale stečenu prednost i u tome su uspjele što im je donijelo i dva važna boda.

U svakoj ekipi, po broju golova, istaknule su se tri igračice. U baranjskim redovima Klaudija Pope i Dunja Horvat s po deset golova, a Jovana Vuković upisala je devet. U đakovačkim redovima Lucija Beljan postigla je devet, Klara Birtić osam, Ana Delić četiri gola.

Đakovčanke se trenutno nalaze na sedmom mjestu s 15 bodova, a u sljedećem 18. kolu na svom parketu dočekuju ekipu Koke II.

 

OSTALI REZULTATI 17. KOLA:

 

BJELOVAR II – PODRAVKA LINO 27:20

 

ZELINA – VUKOVAR        10:0

 

MULTINORM CERNA – BROD  27:26

 

OSIJEK – ĐURĐEVAC      30:25

 

KOKA II – TVIN-VIROVITICA    27:30

 

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.