Jakov Marjanović i Franko Jurić u hrvatskoj U – 15 reprezentaciji!

LIJEPE KOŠARKAŠKE VIJESTI ZA, DODUŠE BIVŠE ĐAKOVAČKE KOŠARKAŠE, ALI UVIJEK ĐAKOVČANE

 

 

I dok su đakovački košarkaški, ovaj vikend, neugodno i neočekivano rastužili svoje navijače porazom u Slavonskom Brodu (Slavonski Brod – Đakovo 72:66) jedna lijepa vijest stigla je iz ureda Hrvatskoga košarkaškoga saveza, odnosno iz mađarskoga prvoligaša pečujskoga PVSK Panthersa. Naime, u klub je stigao dopis HKS-a kojim pozivaju dvojicu njihovih igrača na pripreme U -15 hrvatske košarkaške reprezentacije. Riječ je o bivšim đakovačkim košarkašima Jakovu Marjanoviću i Franku Juriću koji su u studenome prošle godine preselili u Pečuh i tamo postali članovi PVSK Panthersa. Trener Alen Zrilić u Velikoj kod Požege okupit će od 2. do 6. travnja najbolje hrvatske petnaestogodišnjake, a među njima i dvojicu Đakovčana.

Hrvatski reprezentativci U – 15 -Franko Jurić (lijevo) i Jakov Marjanović (desno)

 

 Frano Radan: Oni su nositelji naše igre!

 

Kako se snalaze u novoj sredini i kako izgleda njihov košarkaški put upitali smo njihovoga trenera Franu Radana, inače dugogodišnjega trenera mlađih uzrasta u Vrijednosnicama Osijek: „Moram priznati da su obojica jako dobri dečki, fino odgojeni, pametni, dobri učenici. Njima je bilo doista teško kao četrnaestogodišnjacima, ne samo promijeniti sredinu, nego i državu, školu, klub. To jako  teško ide i kod odraslih ljudi, a ne djece. Međutim, zasada nema nikakvih problema, dečki redovito pohađaju školu, imaju dobre ocjene, treniraju. U posljednja tri mjeseca podignuli smo broj treninga na deset odnosno to je petnaestak sati treninga tjedno. Oni imaju pet večernjih treninga, tri individualna košarkaška i dva treninga prevencije od ozljeda i razvoja motoričkih sposobnosti u fitness centru.

Jakov  Marjanović (stoji drugi s desna) i Franko Jurić (stoji treći s desna)

O košarkaškim rezultatima, Radan kaže: S obzirom da u Mađarskoj u ovoj natjecateljskoj sezoni kadeti su godište 2002./2003. napravili smo dvije momčadi tako da su njih dvojica u različitim sastavima. Obojica su dominantni u svojim sastavima što potvrđuje i njihova statistika.

 

 

 

Što se tiče službenih nastupa čekali smo od FIBE puna tri mjeseca odluku u preregistraciji. U tom su razdoblju igrali turnire. Na turniru u Somboru (godište 2002.) bili smo drugi, u Osijeku smo 13. siječnja osvojili uvjerljivo prvo mjesto. Osim toga, igramo i Pannon ligu u kojoj nastupaju klubovi iz Hrvatske, Mađarske i Srbije. Tu smo odigrali pet utakmica u kojima su njih dvojica bili naši najbolji igrači. Dakle, zasada sve ide prema planu i ovaj poziv HKS-a je potvrda njihovoga dobroga rada i košarkaškoga razvoja, zaključio je trener PVSK Panthersa Frano Radan.

 

 

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.