Proslava naslova prvaka i pomoć Zvonimiru Ptičaru

JOŠ JEDNA KOŠARKAŠKA HUMANITARNA AKCIJA KOJU JE INICIRAO KAPETAN MATEJ ČEŠKIĆ

 

Već smo jučer pisali o tome kako će đakovački košarkaši prolaz u prvu ligu tražiti na kvalifikacijskom turniru u Labinu gdje će, od 25. do 29. travnja, u susretima protiv Dubrovnika, Dubrave, Međimurja i domaćina Labina, pokušati izboriti jedno od prva dva mjesta koja vode u viši rang.

Vinkovci pa kvalifikacije – KK Đakovo

Ali, prije toga, Đakovčane očekuje još završetak regularnoga dijela prvenstva, odnosno utakmica posljednjega 18. kola protiv Vinkovaca. Uprava kluba odlučila je da se utakmica igra u subotu u 18:00 sati, i to iz dva razloga: prvi je da se organizira svečanost proglašenja prvaka Druge košarkaške lige Istok, i druga, daleko važnija, da će sav prihod od prikupljenoga ulaza ići u humanitarne svrhe, točnije za pomoć pri liječenju 26-godišnjeg Zvonimira Ptičara. Prijedlog je krenuo od kapetana Košarkaškoga kluba Đakovo Mateja Češkića koji je ovaj prijedlog uputio upravi kluba. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

Matej Češkić

Prijedlog Klubu za humanitarnu akciju!

Đakovčani, pomozimo Zvonimiru Ptičaru

Više puta u životu smo se uvjerili kako od svih problema koji nam se događaju tijekom života, najteže je imati problem sa zdravljem. Često ne možemo niti zamisliti kroz kakvu patnju i bol prolaze ljudi koji nas okružuju, koje susrećemo ili čak poznajemo. Ovoga puta, riječ je o momku koji je kao dijete od samo godinu i pol dana obolio od tumora na mozgu te je tada uspješno operiran, ali nije uspio izbjeći posljedice koje su se kasnije javile. Danas 26-godišnji Zvonimir Ptičar, naš Đakovčanin, veseo, skroman i drag momak, zadobio je posljedično u doba puberteta oštećenja na leđnoj moždini, što je uzrokovalo nemogućnost hoda. O njemu skrbe roditelji, a ponajviše mama, koja je njegova lijeva i desna ruka, jer osnovne životne funkcije ne može sam obavljati. Uz pomoć robotike u fizikalnoj terapiji, odnosno robotskog uređaja lokomata, možemo omogućiti Zvonimiru da se sam osloni na noge i tako postane samostalniji u životu. Kako su u Hrvatskoj jedino poliklinike vlasnici takvih strojeva, tretman takvog liječenja u Zagrebu ili Dubrovniku ne bi mogao sam financirati. Osim toga, iznimno zahtjevna svakodnevna skrb postaje gotovo nemoguća misija u uvjetima gdje Zvone živi sa roditeljima. Vjerujemo da možemo pokušati omogućiti liječenje ili barem bolji i kvalitetniji svakodnevni život! Stoga na utakmici protiv KK VINKOVACA predlažem prikupljanje donacije od ulaznica da pokušamo pomoći Zvonimiru!
Matej Češkić, kapetan KK ĐAKOVO

 

Sada je, dragi sugrađani, na Vama red. Doći u subotu u 18:00 sati u Nastavno sportsku dvoranu Đakovo, kupiti ulaznicu i tako pomoći jednoj mladoj osobi, ali usput, zajedno s košarkašima, proslaviti veliki uspjeh, osvajanje naslova prvaka Druge košarkaške lige Istok.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.