Trogiranke preokrenule u završnici, i Cerna bolja od Đakovčanki!

ZAVRŠNICA PRVENSTVA HRVATSKE ZA MLAĐE KADETKINJE

 

Nakon dvodnevnih natjecanja po skupinama mlađe kadetkinje (igračice rođene 2002. i2003.godine) nastavljaju natjecanje na Prvenstvu Hrvatske koje se održava u Umagu. Mlade đakovačke rukometašice u skupini „A“ doživjele su tri poraza (Darda 19:15; Hoteli Makarska 27:13 i Lokomotiva 21:17) i tako zauzele posljednje četvrto mjesto. Danas su Đakovčanke krenule u borbu za plasman od 9. do16. mjesta. U prvom jutarnjem terminu očekuje ih utakmica protiv Trogira 58.

 

UTAKMICA ZA PLASMAN OD 13. DO 16. MJESTA

 

                    ĐAKOVO – MULTINORM  12:20 (7:11)


ĐAKOVO: Lea Zetović, Lara Lacić, Manuela Bibković, Ana Duvnjak, Iva Perić, Ana Delić 3, Anđela Prekačin 1, Sara Ćurić, Ivana Pejić, Klara Birtić 8, Sara Čančar. Trenerica: Danijela Varnica.

 

MULTINORM: Josipa Josipović 11, Ena Kuterovac , Mihaela Jurčić, Laura Tuzlak 2, Irena Smolković 1, Larisa Pleša, Ivana Bubalović, Petra Hastentenfel 2, Ana Jančić 1, Dora Stojčić, Anđela Žalac.

 

Đakovačke rukometašice doživjele su i peti poraz na Prvenstvu Hrvatske, i to ovaj puta od susjeda iz Cerne. Dakle, u susretima sa slavonskim ekipama Đakovčanke su doživjele oba poraza (prvo od Darde, a u borbi za plasman od 13. do 16. mjesta protiv Multinorma iz Cerne).

I opet su teret utakmice ponijele Klara Birtić i Ana Delić, ali to očito nije dovoljno za ozbiljnije izdanje i povoljnije rezultate.

U prvom poluvremenu, Multinorm se vrlo rano odvojio na 5:2 i nagovijestio svoju pobjedu. Do odlaska na odmor Đakovčanke nisu uspjele smanjiti protivničku prednost te se na odmor otišlo s vodstvom ekipe iz Cerne rezultatom 11:7.

Početkom drugoga poluvremena Multinorm je napravio velikih osam razlike prednosti (15:7) i tada je bilo jasno da će pobjeda put Cerne.

Đakovčankama preostaje još utakmica za 15. mjesto, a protivnice će im biti igračice Radnika.

 

 

                     TROGIR 58 – ĐAKOVO  16:14 (7:9)

 

TROGIR 58: Marta Sivadelić, Marta Raukar 1, Paula Čavar, Paula Kavar, Hana Janjić, Matea Tomić 3, Nikolina Pelivan 1, Anđela Vidović, Tia Cvijić 1, Eni Dragaš, Krešimira Lukač 2, Mirela Belas, Natali Radić 4, Marina Gašpić 1, Zorana Ćaleta 2, Ana Bolanča 1.

 

ĐAKOVO: Lea Zetović, Lara Lacić, Manuela Bibković, Ana Duvnjak, Iva Perić 1, Ana Delić 4, Anđela Prekačin 1, Sara Ćurić, Ivana Pejić 3, Klara Birtić 5, Sara Čančar. Trenerica: Danijela Varnica.

 

U utakmici za plasman protiv Trogiranki nakon prvoga poluvremena nitko nije vjerovao da će Đakovčanke teren napustiti pognute glave. Ali, to se, nažalost, dogodilo.

 

                 Đakovčanke vodile u prvom poluvremenu…

 

U prvom poluvremenu Trogiranke su povele 2:0, ali si mlade đakovačke rukometašice brzo uhvatile ritam i poravnale rezultat na 2:2 a zatim i 3:3. Nakon toga, uslijedilo je razdoblje dobre igre koja je igračicama trenerice Danijele Varnice donijela vodstvo 6:4, a nakon toga i najveće, 8:5. Do odlaska na odmor Đakovčanke su sačuvale dva gola prednosti što je bio dobar zalog za nastavak utakmice.

 

                      Preokret u završnici

 

I otvaranje drugoga dijela bilo je odlično za đakovačke rukometašice. Golovima Ivane Pejić i Anđele Prekačin Đakovčanke su povele 11:7 i tada se činilo da je otpor Trogiranki slomljen. Međutim, tako nisu mislile protivnice te su strpljivom igrom uspjele doći do poravnanja pri rezultatu 12:12, da bi se dokraja utakmice vodila neizvjesna borba za svaki gol. U samoj završnici Tia Cvijić i Matea Tomić postigle su odlučujuće pogotka za pobjedu Trogira 16:14.

Novi poraz protiv Trogira 58. -ŽRK Đakovo

U đakovačkim redovima standardno najbolji strijelac bila je Klara Birtić s 5, Ana Delić dodala je četiri, a njima se s tri gola pridružila Ivana Pejić. Po jednom su se u listu strijelaca upisale Iva Perić i Anđela Prekačin.

Ovo je četvrti poraz đakovačkih rukometašica koji ih vodi u borbu za plasman od 13. do 16. mjesta. U 17 sati đakovačke rukometašice igrat će protiv poražene ekipe iz susreta Multinorm Cerna . Podravka.

 

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.