Đakovački košarkaši protiv Vinkovaca proslavili naslov prvaka!

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

 

  1. KOLO

 

                    ĐAKOVO – VINKOVCI  94:64

 

                       (23:16; 22:15; 36:15; 13:18)

 

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 300. Suci: Josip Mikulić Dino Barišić i Boris Hartman (Osijek).

 

 

ĐAKOVO: Vladović 15, Miličević 10, Matej Češkić 12, Hajduković 20, Blažević, Car 13, Martinović 2, Dujmić, Tadić 2, Miron Češkić 2, Hrkač 18. Trener: Marijan Petrović.

 

VINKOVCI: Tominac 2, Augustinović 17, Tomić 2, Panić 6, Vujeva, Pezer 18, Popović 3, Jukić 4, Jezvić 5, Ostović 4, Kentržinski 3.

 

Nakon punih 16 godina košarkaški Đakova postali su ponovo prvaci lige. U 16 odigranih kola ostvarili su 15 pobjeda i doživjeli samo jedan poraz (Slavonski Brod 1946). Ovaj uspjeh osigurao im je nastup u kvalifikacijama za ulazak u Prvu košarkašku ligu, a da bi to ostvarili moraju odigrati kvalifikacija s preostala četiri prvaka drugih liga. Turnir će se igrati od 25. do 29. travnja u Labinu, a uz Đakovčane put do prve lige tražit će i košarkaši Dubrovnika, Dubrave, Međimurja i domaćega Rudara.

Prvaci druge košarkaške lige Istok – KK Đakovo

Utakmica protiv Vinkovca protekla je u humanitarno-svečarskom raspoloženju. Đakovački košarkaški odlučili su sav prihod s utakmice darovati sugrađaninu Zvonimiru Ptičaru, 26-godišnjem mladiću koji je zbog  oštećenja leđne moždine prikovan u invalidskim kolicima.

Zvonimir Ptičar poželio je đakovačkim košarkašima uspjeh u kvalifikacijama

Utakmica kao utakmica protekla je u dominaciji đakovačkih košarkaška koji su agresivnom igrom presjekli puno protivničkih napada nakon toga lagano poentirali. U tome je u prvoj četvrtini dominirao mladi Kristijan Vladović, a kasnije su mu se pridružili i Stjepan Hajduković te Antun Hrkač i Miličević. I u drugoj četvrtini domaćini su dominirali, a svoje nišanske sprave namjestio je Antun Hrkač, a pod košem se odlično snalazio Ivan Car.

Antun Hrkač odličan i protiv Vinkovaca

 

Najbolje su Đakovčani odigrali u trećoj četvrtini kada su postigli nevjerojatnih 36 poena. Jednostavno, igračima trenera Marijana Petrovića sve je polazilo za rukom, a to su pljeskom nagrađivali gledatelji koji su dobro popunili đakovačku dvoranu.

Najbolji strijelac utakmice Stjepan Hajduković zabija jedan od svojih 20 koševa

Kapetan đakovačkih košarkaša Matej Češkić iz ruku povjerenika natjecanja Miroslava Kontreca primio je pobjednički pehar za osvojeno prvo mjesto u Drugoj košarkaškoj ligi Istok.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.