Julija Horvat, Nada Kulaš i Nikolina Kuić srušile Sisciju!

KVALIFIKACIJE ZA ULAZAK U PRVU HRVATSKU KUGLAČKU LIGU – ŽENE

 

  1. KOLO

 

ĐAKOVO – SISCIA   5:3 (3146:3095)

 

 

Đakovačke kuglačice pobjedom su otvorile kvalifikacije za ulazak u Prvu hrvatsku kuglačku ligu. Trener Nedjeljko Ćorić Hitri cijeli je tjedan muku mučio kako sastaviti ekipu jer su mu dvije igračice bile bolesne: Dalija Perković cijeli tjedan preležala je u krevetu dok se Matea Sopta posljednja dva dana žalila na bolest.

U prvom paru Julija Horvat odigrala je još jedan maestralni meč osvojivši prvi bod za Đakovčanke. Na kraju meča, izlazeći sa staze i primajući čestitke, u nevjerici je vrtjela glavom i komentirala: „Mogla sam imati i više“. Važnost ove pobjede leži i u činjenica da je Julija Horvat ostvarila i solidnu prednost u čunjevima, svoju je protivnicu Draženu smuđ ostavila za 36 čunjeva.

Mogla sam i bolje – kaže Julija Horvat

 

Matea Sopta imala je priliku upisati i drugi bod za svoju ekipu, ali je u završnici nedostajalo malo koncentracije i mirnoće tako da je poražena za 18 čunjeva. Ipak, đakovačke su kuglačice nakon prvoga para bile u plusu za 18 čunjeva.

U drugom paru Ivana Prugović imala je težak zadatak: igrati protiv najbolje sisačke igračice i bivše reprezentativke Valerije Smuđ. Đakovčanka se dobro držala, imala dva seta u rukama, ali u posljednjem setu iskusnija sisačka igračica ostvarila je bod.

A ključnu ulogu cijeloga meča odigrala je kapetanica Nada Kulaš. Protiv Lucije Sever iskusna đakovačka igračica dobila je sva četiri seta, ali za ekipu napravila ogromnih 81 čunj prednosti. I naravno upisali treći ekipni bod. Na kraju, to će biti ključan trenutak u đakovačkoj pobjedi.

Najbolja kad je najpotrebnije -kapetanica Nada Kulaš

Vidno iscrpljena Dalija Perković odigrala je koliko je mogla. Iako je izgubila, sačuvala je stečenu prednost u čunjevima. Da je đakovačka kuglačica bila potpuno zdrava zasigurno bi i konačni rezultat bio 6:2.

A najljepši meč vidjeli smo između Nikoline Kuić koja igra u životnoj formi i Valentine Smuđ. Đakovčanka je morala srušiti najbolji rezultat meča (571) da bi osvojila pojedinačni bod za konačno đakovačko slavlje. Njena protivnica Valentina Smuđ stigla je do 555 čunjeva, ali više nije mogla.

Tako su đakovačke kuglačice upisale prve bodove i sada mirnije mogu čekati nastavak natjecanja. Za dva tjedna (28. travnja) na svojoj će kuglani ugostiti ekipu Karlovca.

 

 

POJEDINAČNI REZULTATI:

 

Julija Horvat – Dražena Smuđ     1:0 (551:515)

 

Matea Sopta – Ankica Glajh        0:1 (480:498)

 

Ivana Prugović – Valerija Smuđ  0:1 (498:514)

 

Nada Kulaš – Lucija Sever            1:0 (533:462)

 

Dalija Perković – Lejla Štrbac      0:1 (513:551)

 

Nikolina Kuić – Valentina Smuđ 1:0 (571:555)

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.