Đakovački par Kuić – Perković 17.

U RIJECI ODRŽANO PAROVNO PRVENSTVO HRVATSKE ZA KUGLAČICE I KUGLAČE

 

Đakovačke kuglačice Dalija Perković i Nikolina Kuić sudjelovale su u nedjelju, 8. travnja u Rijeci na Parovnom prvenstvu Hrvatske na kojemu je nastupilo dvadeset parova koji su kroz regionalna natjecanja izborili pravo nastupa na završnoj smotri na riječkoj kuglani Mlaka. Đakovački par Perković – Kuić nakon nastupa zauzeo je 17. mjesto s ukupno srušenih 1057 čunjeva. Nikolina Kuić srušila je 518, a Dalija Perković 539 čunjeva. Titula parovnih prvakinja Hrvatske pripala je igračicama riječke Mlake Ani Jambrović i Mariji Zver koje su zajedno srušile 1224 čunja (Jambrović 623, Zver 601). Drugo mjesto osvojile su Nataša Ravnić Gašparini i Marijana Liović (Istra Poreč) s 1164 srušena čunja dok je treće mjesto otišlo Milani Pavlić i Nataši Grubišić s 1153 srušena čunja.

Đakovački par je u Rijeci bio u neravnopravnom položaju

 

U muškoj konkurenciji titula prvaka Hrvatske stigla je u Osijek. S 1257 čunjeva zlatnu medalju osvojili su Dario Radoš i Mario Liović.

Moramo podsjetiti da je na prošlogodišnjem prvenstvu drugo mjesto osvojio đakovački par Dalija Perković i Julija Horvat. Međutim, ove godine organizatori prvenstva (Hrvatski kuglački savez) napravio je veliku pogrešku prema đakovačkom kuglanju jer su Đakovčanke u subotu nastupile u prvom kolu kvalifikacija za ulazak u prvu ligu (pobjeda Đakova na Sisciom 5:3), a već sutra u Rijeci na državnom prvenstvu. Unatoč svim nastojanjima kluba da u prvom kolu kvalifikacija ne igraju Đakovčanke, povjerenstvo natjecanja ostalo je gluho na njihove zamolbe.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.