Anja Belavanović treća, Jana Tomić i Ivano Luka Tavić do četvrtfinala!

OTVORENO TENISKO PRVENSTVO VALPOVA – ALTRAD LIMEX KUP 2018.

 

Proljeće je i vrijeme kada intenzivno kreće teniska sezona na otvorenim terenima. Teniski klub Valpovo bio je u subotu domaćin Otvorenoga prvenstva Valpova – Altrad Limex Kupa 2018. na kojemu su nastupile igračice i igrači do 14 godina. Na valpovačkom turniru nastupile su dvije đakovačke tenisačice: Anja Belvanović i Jana Tomić te tenisač Ivano Tavić.

U konkurenciji tenisačica Anja Belvanović osvojila je treće mjesto. U Round Robin skupini đakovačka tenisačica ostvarila je pobjedu protiv Vinkovčanke Klare Ančić (6:2 i 6:3) i poraz od Sare Barbarić (2:6; 1:6). U prvom kolu glavnoga turnira u đakovačkom dvoboju Anja Belvanović bila je bolja od Jane Tomić rezultatom 6:0 i 6:2. U polufinalnom meču mlada đakovačka tenisačica poražena je, nakon velike borbe,  od druge nositeljice Lare Dominić rezultatom 6:2 i 7:6. Kasnije će, u finalu, prva nositeljica Sara Barberić osvojiti turnir, a Anji Belavanović pripast će treće mjesto.

Druga Đakovčanka Jana Tomić u Round Robin skupini ostvarila je jednu pobjedu (Nina Marić 7:5 i 6:1) i jedan poraz (Lara Dominić 6:2 i 6:1) tako da je u glavnom  turniru odmah došlo do đakovačkoga meča. Anja Belvanović bila je bolja od Jane Tomić.

Đakovčanke u Valpovu – (s lijeva): Jana Tomić, Anja i Dora Belavanović,

Đakovački tenisač Ivano Luka Tavić u Round Robin skupini pobijedio je Stefana Vezmara (6:2; 6:3), ali  i izgubio od Karla Brkića (6:0 i 6:0) te Emenuela Puhanića (6:3 i 6:1).  U prvom kolu glavnoga turnira mladi đakovački tenisač poražen je od Osječanina Marka Smolje rezultatom 6:2 i 6:1.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.