Đakovački juniori od zvijezda do trnja!

JUNIORSKA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

 

ZAOSTALA UTAKMICA 9. KOLA

 

                       ĐAKOVO – VUKOVAR    74:87

 

                        (26:16; 8:22; 16:24; 24:25)

 

Đakovo – Dvorana Osnovne škole biskupa Josipa Čolnića. Gledatelja: 100. Suci: Hrvoje Pencinger i Krešimir Katić (Slavonski Brod). Opunomoćenik HKS-a: Krešimir Arar (Slavonski Brod).

 

ĐAKOVO: Duvnjak, Namjesnik, Miličević 14, Hardi, Hajduković 24, Barberić, Blažević 3, Vladović 27, Martinović 6, Pavlović, Dujmić, Kukučka. Trener: Marko Muller.

 

VUKOVAR: Patrik Bjelanović 14, Kajba 2, Cota, Čalušić, Berišić 24, Zgonjanin 17, Filip Bjelanović 24, Grbavac, Josip Matijević, Matija Matijević 6. Trener: Sanjin Kalaica.

 

 

                 Đakovački juniori od zvijezda do trnja!

 

U posljednjih nekoliko godina završeno je jedno od najzanimljivijih juniorskih prvenstava u regiji Istok. Sudbina je tako htjela da posljednja utakmica, doduše zaostala iz devetoga kola, odlučuje o naslovu prvaka odnosno o dvije momčadi koje će Slavoniju i Baranju zastupati na Poluzavršnici prvenstva Hrvatske. Samo dva dana ranije, đakovački su juniori imali komotnu situaciju jer su u nedjelju (14. travnja) mogli riješiti pitanje prvaka. U zaostaloj utakmici šestoga kola Đakovčani su pobjedom protiv Borova mogli riješiti sve dileme i već tada se plasirati na poluzavršnicu. Međutim, Borovčani su slavili 79:70 i tako odluku prebacili na ponedjeljak kada su se u Đakovu sastali Đakovčani i Vukovarci. Utakmica koja odlučuje tko će na poluzavršnicu: pobjednik ide dalje, poraženi ostaje na utješnom trećem mjestu.

Juniorski prvaci Regje Istok – KK Vukovar

 

                      Odlično đakovačko otvaranje

 

Đakovčani su odlično otvorili utakmicu i serijom dalekometnih šuteva došli do vodstva 26:16. Naravno, u takvoj igri najviše se očekivalo od dva najbolja i najiskusnija đakovačka igrača Stjepana Hajdukovića (postigao 9 poena) i Kristijana Vladovića (7 poena; dvije trice) što su njih dvojica i činili. Svoj prostor pronašao je Ivan Miličević sa šest poena. U vukovarskim redovima najraspoloženiji s devet poena bio je Filip Zgonjanin koji je vukovarske redove pojačao dolaskom iz Košarkaške akademije Osijek.

 

                Dobitna kombinacija: zona i Filip Bjelanović

 

I tada se pokazalo tko je najveće pojačanje Vukovaraca. Trener Sanjin Kalaica mijenja način igre u obrani: svoje igrače postavlja u zonsku obranu što će biti i ključ gostujuće pobjede. Osim toga, s klupe je u igru ušao izuzetno raspoloženi Filip Bjelanović koji je do kraja utakmice bio nerješiva enigma za đakovačku obranu. Odličnu rolu i neprimjetno koševe je ubacivao i Kristijan Berešić. U drugoj četvrtini gosti su zonom umirili protivničku momčad, pojavila se nervoza nakon nekoliko promašenih šuteva, a gosti su malo po malo sustizali prednost iz prve četvrtine. Za razliku od protivnika, njihova igra svodila se na prodore pod đakovački koš gdje se, rekli smo već, odlično snalazio Filip Bjelanović. Do odlaska na “veliki odmor“ Vukovarci su anulirali đakovačku prednost iz prvoga dijela, i na odmor otišli s plus 4 (38:34).

Isti recept primijenio je trener Kalaica i u nastavku utakmice: zonskom obranom učinio je domaće igrače nervoznima jer ih šut izvana nije išao, a organiziranim akcijama gosti su dolazili do laganih poena. U trećoj četvrtini pala je odluka o pobjedniku. Teret odgovornosti u tom dijelu na sebe su preuzeli Patrik i Filip Bjelanović (prvi je ubacio sedam, a drugi šest poena). Na kraju trećega dijela Vukovarci su imali dvoznamenkastu prednost (62:50).

 

                             Đakovčani tek treći

 

U posljednjih deset minuta Đakovčani su pokušali sustići protivničku prednost, međutim, mirnom i organiziranom igrom Vukovarci su na kraju slavili. I osvojili naslov prvaka ispred susjeda iz Borova. A đakovačkim košarkašima ostalo je utješno treće mjesto. Šteta jer su Đakovčani u svojim redovima imali dva zasigurno najbolja igrača lige – Stjepana Hajdukovića i Kristijana Vladovića. Osim toga, osvajanjem juniorskoga naslova prvaka, uz seniorski naslov, bio bi to šlag na torti jedne doista uspješne đakovačke košarkaške sezone. Ovako će  ostati žal i ono vječno „mogli smo“. No, što je tu je. Đakovčani se okreću kvalifikacijama za ulazak u prvu ligu, pred njima je još osam dana priprema, a zatim put Labina.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.