Dražen Jaman i Luka Mikić važne karike osječkih predpočetnika

DVOJICA ĐAKOVČANA U REDOVIMA PREDPOČETNIKA NK OSIJEK

 

 

U malim sportskim sredinama, kakvo je i Đakovo, svakodnevno se mogu čuti polemike o kvaliteti rada klubova, o omladinskim pogonima u kojima bi se mogli raditi i bolje, međutim, činjenica je da živimo u jednom novom vremenu u kojemu se mijenjaju i sportske navike.

 

Đakovački nogometni talenti

 

U posljednje dvije godine HNK Đakovo Croatia napustilo je dvadesetak mladih igrača koji su od većih i kvalitetnijih klubova prepoznati kao talenti. To je jednostavno proces kojega nitko ne može zaustaviti, u prirodi stvari je da svatko želi napredovati i postići što bolji uspjeh. Drugi problem, iz perspektive „malih“ klubova, jest suradnja koju bi „veliki“ klubovi trebali uspostavljati s klubovima „izvorima talenata“. Lijepo je bilo iskustvo kada je HNK Đakovo Croatia dobila odštetu za odlazak svoga bivšega golmana Ivana Vargića u Lazio. Lijepo je slušati i čitati vijesti odličnim igrama bivših đakovačkih igrača Josipa Mitrovića i Marka Hanuljaka, izdanke đakovačke nogometne škole., Kada bi se uspostavila takva suradnja između „velikih“ i „malih“ sigurno bi i motivacija u radu s mlađim kategorijama bila bolja. No, vjerojatno će i to pitanje doći na red u hrvatskim nogometnim forumima. Doduše, „na papiru“ sve to lijepo piše, samo je pitanje kada će to početi funkcionirati i u praksi. No, to su pitanja za neki drugi tekst.

 

   Osječani drugi!

Nedjelja ujutro vrijeme je kada se listaju novine i u novije vrijeme, pregledavaju facebook stranice sportskih klubova. Za oko mi je zapala jedna vijest na stranicama NK Sesvete. Riječ je o nogometnom turniru Total TV Bubamara Cup 2018. na kojemu su nastupile 32 momčadi iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Češke. Među njima našli su se i predpočenici Nogometnog kluba Osijek koji su osvojili odlično drugo mjesto izgubivši u finalu od vršnjaka Dinama rezultatom 3:0.

Predpočetnici Osijeka s trenerom Hrvojem Kurtovićem osvojili drugo mjesto

Dražen Jaman i Luka Mikić važne karike osječkih predpočetnika

 

Ono što nama Đakovčanima može biti na ponos da se u osječkom momčadi nalaze i dva mlada Đakovčanina koji su svoje prve nogometne korake naučili u MNK Certissa pod vodstvom trenera Damira Lelasa. Riječ je Draženu Jamanu i Luki Mikiću, dječacima rođenima 2008. godine koji su, prepoznati kao talentirani igrači, u rujnu 2017. godine iz HNK Đakovo Croatia prešli u momčad predpočetnika NK Osijek.

Dražen Jaman                                                                Luka Mikić

Do finala mladi Osječani ostvarili su šest pobjeda (Prvi gol Rijeka 7:1; Buba Mara 09 8:0; Široki Brijeg 1:0; Hajduk 2:1; Buba Mara 2:0; OS Dinamo 2;1). Veliki doprinos u osvajanju drugoga mjesta dala su i dva bivša đakovačka igrača: Luka Mikić postigao je pet, a Dražen Jaman četiri pogotka (uz pet asistencija). Ovo je svakako veliki uspjeh osječkih predpočetnika, ali i potvrda da i đakovačka nogometna škola izbacuje talente koji svoju kvalitetu pokazuju i u prvoligaškim momčadima.

 

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Molim one koji su zaduženi za Đakovaćki sport da napokon shvate da u ovom gradu ima kvalitetnih trenera svih sportova i jako puno talentirane djece koja vole sport .pokušajte pronaći model da ti sportski djelatnici budu kvalitetno nagrađeni za svoj rad i bit će još više članaka u svim mediima uspjesima Đakovaćkih sportaša i manje će djece odlazit iz svog kluba i svog Đakova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.