Ivan Bilač drugi, Mirna Jakšić šesta, Iva Grizelj 15.

TRADICIONALNI 35. KROS SPORTSKIH NOVOSTI

 

U subotu, 21. travnja .2018. godine, na zagrebačkom jezeru Bundek, održan je tradicionalni 35.  Kros Sportskih novosti, tradicionalno natjecanje učenika osnovnih i  srednjih škola i studenata. To je jedno od najstarijih i najmasovnijih  sportskih natjecanja u Hrvatskoj koje je okupilo više od 3000 učenika osnovnih i srednjih školate oko tisuću studenata. Ovogodišnji Kros bit će zapamćen i po tome što je prvi puta održana i utrka građana, a njih je bilo stotinjak.

 

 Brojne sportske i estradne zvijezde na Bundeku

 

Da se organizator svake godine trudi uljepšati program ove manifestacije pokazali su i ove godine. Uz zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića kao gosti našla su se mnoga poznata lice iz svijeta sporta i estrade. Tako su, posebice mladi natjecatelji, uživali u društvu Zlatka Mateše i Josipa Čopa, predsjednika i glavnoga tajnika Hrvatskoga olimpijskoga odbora, Miroslava Ćire Blaževića legendarnoga nogometnoga trenera „vatrenih“ iz 1998., Zlatka Dalića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Stojka Vrankovića, osvajača olimpijskoga srebra iz 1992. godine u Barceloni i predsjednika Hrvatskoga košarkaškoga saveza, Dubravka Šimenca, višestrukoga osvajača olimpijskih medalja u vaterpolu, Tina Srbića, svjetskoga prvaka u gimnastici, Mateje Parlov, atletičarke…  Bila je tu i vrlo popularna pjevačica Osječanka Mia Dimšić…

35. Kros Sportskih novosti okupio je oko 4000 natjecatelja

 Ivan Bilač drugi, Mirna Jakšić šesta, Iva Grizelj 15.

 

Na natjecanju je podijeljeno ukupno 96 medalja, u ekipnoj konkurenciji najbolji su Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga iz Križevaca.

Na ovogodišnjem zagrebačkom masovnom natjecanju nastupili su i učenici đakovačkih osnovnih škola  koji su ujedno i članovi Atletskog kluba “SLA Ante Perić” Đakovo koji su nastupili u  utrci za 1000 metara učenika petih razreda.

Đakovački natjecatelji s trenerom Zvonkom Karolijem

Prošlogodišnja sportska nada godine Ivan Bilač, učenika Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u konkurenciji učenika petih razreda dionicu od 1000 metara istrčao je kao drugoplasirani. U ženskoj konkurenciji učenica petih razreda Mirna Jakšić, učenica Osnovne škole Josipa Antuna Čolnića osvojila je odlično šesto mjesto dok je Iva Grizelj, učenica Osnovne škole Josipa Antuna Čolnića, u istoj utrci osvojila 15. mjesto. Njihov trener je Zvonko Karoli.

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.