Dubrava potvrdila ulogu favorita; “gospari” iz neke druge galaksije!

KVALIFIKACIJE ZA ULAZAK U PRVU HRVATSKU KOŠARKAŠKUI LIGU

 

 

  1. KOLO

 

                  DUBRAVA – RUDAR  83:51

 

                   (13:16:16:11; 29:12; 25:12)

 

 

Labin – Sportski centar Franko Mileta. Gledatelja: 300. Suci: Krešimir Katić, Ante Bralić i Roko Hordov. Opunomoćenik HKS-a: Željko Miletić.

 

 

DUBRAVA: Čubrić 7, Filić 2, Perić 11, Kos 17, Šola, Šimović 7, Rezo 9, Majić 8, Šutalo 4, Smolić 7, Krajačić, Vujić 11. Trener: Darko Krunić.

 

RUDAR: Ravnić 7, Ivis 4, Lonzar 5, Nadarević 2, Molnar 16, Breulj 4, Mladenov, Ivandić 6, Vilić, Đerman 1, Jurić 6, Mohorović. Trener: Goran Šućurović.

 

Prva utakmica kvalifikacijskoga turnira za ulazak u prvu košarkašku ligu potvrdila je da će Dubrava biti jedan od najozbiljnijih kandidata (uz Dubrovnik) za prva dva mjesta koja vode u viši rang. Domaći „rudati“ dobro su se držali samo u prvoj četvrtini kada su imali i vodstvo od četiri do šest poena. Nakon deset minuta Labinjani su imali prednost 16:13. U tim trenucima u domaćim redovima najzapaženiji igrač bio je Karlo Molnar s ubačenih 8 poena. U drugoj četvrtini, Zagrepčani su malo po malo preuzimali igru u svoje ruke i koševima Karla Kosa prešli u vodstvo koje je na kraju prvoga dijela iznosilo plus 2 (29:27).

Detalj utakmice Dubrava -Rudar

Utakmica je odlučena u trećoj četvrtini kada su igrači Dubrave serijom 6:0 otvorili četvrtinu, a ubrzo došli i do dvoznamenkastoga vodstvo (52:39). U tim trenucima Zagrepčani su koristili prednost u visini tako da su većinu koševa postizali ispod domaćega obruča. Domaćini su se predali, a igrači Dubrave iz minute u minutu povećavali svoje vodstvo do konačnih plus 32 (83:51).

Košarkaši Dubrave imali su 55 posto šuta za dva poena, 30 posto šuta za tri poena (8/27), a slobodna bacanja 65 posto (11/17). Dubrava je ostvarila 44 skoka od čega 33 u obrani i 11 napadačkih. Najbolji strijelac Dubrave sa 17 poena je Karlo Kos.

Košarkaše Dubrave sutra očekuje utakmica protiv Đakova.

 

            Petrović.Dubrava je fizički moćna

 

Kako je prvu utakmicu kvalifikacija vidio đakovački trener Marijan Petrović i što je upisao u svoju bilježnicu: Ono što smo znali da je Dubrava fizički moćna i da imaju visoke centre, to se upravo dogodilo protiv Labinjana. U obrani igraju agresivno, ali imaju i dugu klupu tako da svih četrdeset minuta igraju gotovo u istom ritmu. Motor im je Stipe Čubrić kojega su Đakovčani vidjeli na jednoj od završnica kadetskih prvenstava.

Kako se suprotstaviti Dubravi, Petrović kaže: Moramo u obrani zatvoriti prilaz košu i ne dopustiti im drugi ili čak i treći skok. Tu su najopasniji. Mi ćemo morati odigrati jako dobru utakmicu i šuterski biti na visokoj razini.

 

 

                      MEĐIMURJE – DUBROVINIK 69:94

 

        (22:25:10:29; 22:24; 15:16)

 

Labin – Sportski centar Franko Mileta. Gledatelja: 100. Suci: Denis Hadžić, Bojan Kruljac, Branimir Galić. Opunomoćenik. HKS-a: Željko Miletić.

 

MEĐIMURJE: Pustić 4, Gašparić 10, Mislav Kranjčec 16, Krajačić, Vojković, Juras, Drk 18, Kuzmić 6, Rusak, Ostoja 4, Stjepan Kranjec 7, Horvat.

 

DUBROVNIK: Šeparović 26, Koprivica, Mustapić, Boban 13, Režić 15, Glavinić, Vodopija, Vujičić 17, Šojka, Katić 14, Tešija 9.

 

I prije samoga turnira jasno je bilo da su Dubrovčani apsolutni favoriti ne samo u prvoj utakmici protiv Međimurja nego i na tijelom turniru. U prvih deset minuta „međimurci“ su držali rezultatsku ravnotežu što potvrđuje i rezultat prve četvrtine – 25:22. Međutim, u drugoj četvrtini „gospari“ su pokazali svu svoju snagu i za samo deset minuta ubacili 29 poena čime su praktički riješili i pitanje pobjednika.

Dubrovčani već u prvoj utakmici pokazali da su glavni favoriti

U nastavku susreta Dubrovčani su igrali „pod ručnom“ štedeći igrače i snagu za sljedeće utakmice. Međimurje je bio ravnopravno, ali zaostatak iz prvoga dijela jednostavno nije bio nadoknadiv.

Ovom pobjedom Dubrovnik je pokazao da će sigurno biti prvi na turniru, a da bi sutrašnja utakmica između Dubrave i Đakova mogla odlučivati o drugoj momčadi koja bi išla u viši rang. No, pričekajmo, sutrašnji dan, u 17:00 sati sastaju se Rudar i Međimurje, a u 19:30 Đakovo i Dubrava.

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.