Valpovčani zasluženo do bodova!

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

 

  1. KOLO

 

 MLADOST (ĐS) – VALPOVKA  0:3 (0:0)

 

Satnica – Igralište NK Mladost. Gledatelja: 200. Sudac: Denis Plantosar (Darda). Pomoćnici: Filip Đerđ (Darda) i Mateo Paulović (Bilje). Strijelci: 0:1 Kalem (65.), 0:2 Novoselić (69. – 11 m), 0:3 Mutshaus (80.).

 

MLADOST (ĐS): Gansberger, Bikić (85. Žulj), Barišić-Jaman (73. Akrap), Subašić, Majstorović, Žonka, Denić, Barišić, Burazin (79. Novaković), Bojanović, Radnić (63. Janković). Trener: Ivan Denić.

 

VALPOVKA: Sopek, Kalem, Žaja, Perošević, Molnar, Perak, Novoselić (81. Đuranić), Uremović (63. Sabo), Parmačević, Šimić (87. Emes), Mutshaus (86. Barić). Trener: Goran Barić.

 

Derbi susret između Mladosti i Valpovke zasluženo je završio pobjedom gostiju.

Nakon što domaćini u prvom poluvremenu nisu iskoristili svoje prilike, u nastavku susreta uslijedila je kazna gostiju. U 7. minuti Burazin je prošao po korner liniji, odigrao povratnu loptu prema Radniću koji puca preko gola. U 13 minuti Barišić je uposlio Radnića, a ovaj puca ravno u Sopeka. Samo minutu kasnije, gosti imaju prvu priliku. U kontri je bio Uremović, ali puca preko gola. Novu priliku gosti su imali u 20. minuti  kada nakon kornera Mutshaus puca ravno u Gansbergera. Najbolju priliku domaćini su imali u 26. minuti. Radnić je prošao po lijevoj strani, ubacio do Burazina, a satnička „devetka“ sa sedam metara puca pored stative. Novu priliku domaćini su imali u 33.minuti. Dno Burazin pobjegao je svojim čuvarima, ubacio oštru loptu u peterac gostiju, a Radnić zamalo kasni ubaciti loptu u praznu mrežu.

Valpovčani (zeleni dresovi) zasluženo slavili u Satnici

U drugom poluvremenu, na terenu je postojala samo jedna momčad – ona valpovačka. U 47. minuti Mutshaus, nakon ubačaja iz kornera, šutira ravno u Gansbegera. U 52. Perošević šutira s 25 metara pod prečku, ali satnički golman je na mjestu. U 65. minuti bolju igru gosti su pretvorili u vodstvo. „Odbijanac“ je na dvadesetak metara primio Kalem koji pogađa lijevi kut satničke mreže. Gosti su nakon toga, terensku inicijativu prepustili domaćinu čekajući kontranapade. Jedan takav bio je uspješan u 69. minuti kada je Subašić srušio valpovačkoga napadača Mutshausa. Opravdani kazneni udarac Novoselić je pretvorio u vodstvo 2:0. Točku na „i“ Valpovčani su stavili u 80. minuti. Mutshaus je sam izašao pred Gansbergera, satnički golman brani, ali valpovački napadač iz drugoga pokušaja pogađa za 3:0.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.