Dvostruka kruna Leonu Babiću Brajku!

OTVORENO PRVENSTVO ĐAKOVA ZA TENISAČICE I TENISAČE DO 16 GODINA

 

Teniski  klub Đakovo bio je u subotu, 5. svibnja,  domaćin Otvorenoga prvenstva Đakova za tenisačice i tenisače do 16 godina. U konkurenciji 32 tenisača našla su se šest Đakovčana: Leon Babić Brajko, Franjo Zrakić, Marko Katilović, Lucijan Lončar, Lovro Juras, Davor Vidović.

 

Dvostruka kruna Leonu Babiću Brajku

 

Franjo Zrakić poražen je u prvom kolu od Osječanina Mateja Beka rezultatom 6;2 i 6:1. Marko Katilović susreo se s trećim nositeljem Filipom Rihterom i izgubio 6:0 i 6:0. Lucijan Lončar izgubi je od vinkovačkoga tenisača Roka Zrilića 6:1 i 6:1. Lovro Juras poražen je od Ilije Kopić rezultatom 6:1 i 6:1. Davor Vidović izgubio je u prvom kolu od Frana Kune (6:0; 6:0).

Međutim, Leon Babić Brajko, đakovački tenisač, prošlotjedni pobjednik Prvenstva do 14 godina, došao je do kraja turnira. Kao prvi nositelj u četvrtfinalu je kolu svladao Mateja Beka (6;3; 6:0), da bi u polufinalu bio bolji od Filipa Rihtera rezultatom 6:3 i 6:0. Mladi Đakovčani nije imao previše problema niti u finalu. Protiv Frana Kune ostvario je uvjerljivu pobjedu 6:1 i 6:2i tako u desetak dana drugi puta podigao pobjednički pehar.

Pobjedi u pojedinačnoj konkurenciji, Leon Babić Brajko dodao je i naslov u igri parova. U konkurenciji četiri para, Babić Brajko igrao je s Andrejem Dominićem. U susretu protiv para Bruno Balić/Fran Kuna, protivnici su nakon prvoga seta i 6:0 predali meč. U finalu su Babić Brajko i Dominić bili bolji od Brune Balića i Frana Kune rezultatom 6:4 i 6:2.

 

   Emi Midžić đakovački Open

 

U ženskoj konkurenciji naslov pobjednice pripao je prvoj nositeljici Emi Midžić koja je u finalu pobijedila Leonardu Kajkić rezultatom 4:6; 6:4 i 6:3.

U glavnom turniru nastupilo je pet đakovačkih tenisačica. Eva Premužić poražena je u prvom kolu od Nere Teškanić rezultatom 6:0 i 6:1. Marina Kukučka izgubila je od treće nositeljice Lucije Koričić (6:1 i 6:0). i Rebeka Lukačević doživjela je poraz od Elene Rimac rezultatom 6:2 i 6:1. Marija Nera Omazić izgubila je svoj meč protiv Vinkovčanke Petre Olij s 6:1 i 6:0. Jasmina Medžiković također je izgubila, a bolja od nje bila je Ena Čopčić rezultatom 6:0 i 6:0.

U igri parova nastupile su Đakovčanke Marina Kukučka i Rebeka Lukačević. Đakovčanke su poražene od para Petra Olij i Korina Roso (6:3 i 6:3). U igri parova pobjednice su Lucija Koričić i Ema Midžić koje su i finalu bile bolje od Nere Teškanić i Ene Čopčić rezultatom 7:5 i 6:4.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.