Obnovili vukovarska sjećanja!

PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA U SELCIMA ĐAKOVAČKIM

 

Mnogi će se pitati kakva je veza između dvaju nižerazrednih nogometnih klubova – Omladinca iz Selaca Đakovačkih i Hrvatskoga nogometnoga kluba Radnički iz Vukovara. Odgovor je: Grad Vukovar i agresija srpskih paravojnih postrojbi 1991. godine i veliko stradanje hrvatskoga grada heroja. Mnogi stanovnici i članovi kuba iz Selaca Đakovačkih bili su prvi dragovoljci koji su otišli u Vukovar kako bi obranili svoju domovinu.

Sudbina Nogometnog kluba Radnički još je teža.  Klub koji je osnovan 1963. godine dočekao je Domovinski rat u kojega se uključilo stotinjak igrača i članova uprave kluba sve do 20. 11. 1991. godine i pada Borova naselja. U ratnim vremenima stradalo je 25 igrača i članova kluba. Preživjeli članovi kluba završili su u koncentracijskim logorima sve do 14. kolovoza 1992. godine. Rad kluba obnovljen je u 1998., a po povratku u Vukovar, 2001. godine održana je godišnja skupština, a odmah nakon toga klub se uključuje u natjecanje Druge županijske nogometne lige Vukovarsko-srijemske županije.

 

                     Vukovarci bolji na terenu!

 

Utakmica u kojoj je rezultat bio najmanje važan protekla je u pravom prijateljskom tonu. Na utakmici je bio i đakovački gradonačelnik Marin Mandarić koji je predsjedniku NK Omladinac Živku Poplašenu uručio plaketu Hrvatskoga nogometnoga saveza za 70. obljetnicu djelovanja selačkoga kluba. Nakon toga, domaćini su predali prigodne poklone Vukovarcima u znak sjećanja na ovaj susret koji je upriličen u spomen na hrvatske branitelje.

 

OMLADINAC (ĐS) – RADNIČKI 1:3 (0:3)

 

Selci Đakovački – Igralište Brana. Gledatelja: 100. Sudac: Goran Pataki (Đakovo). Pomoćnici: Mato Jagodin (Đakovo) i Romo Dramac (Selci Đakovački). Strijelci: 0:1 Luketić (2.), 0:2 Luketić (9. – 11 m), 0:3 Markanović (21.), 1:3 Vrtarić (56. – 11 m).

OMLADINAC (ĐS): Kovačić (46. Petrović), Zvonimir Aščić (46. Stjepan Vardić), Bilić (50. Stjepan Vardić), Mikloš, Matekalao (70. Jurić), Kokalović, Ivić, Borna Vardić, Brataljenović (65. Ivan Aščić), Vrtarić, Nađ. Trener: Romeo Erdeljić.

 

RADNIČKI: Mikić, Kupina, Sesar, Pinjuh, Sarađ, Kvesić, Paulenka, Luketić, Markanović, Rajković, Krešić (Nikšić). Trener: Željko Mažar.

 

Gosti iz Vukovara bili su bolji te su pobijedili rezultatom 3:1. Selčani su loše otvorili utakmicu i već u prvih dvadeset minuta gubili su s 3:0. U drugoj minuti Bruno Luketić iskoristio je neodlučnost domaće momčadi i postigao vodeći pogodak. U devetoj minuti pao je i drugi pogodak. Sudac Pataki opravdano je dosudio jedanaesterac nakon prekršaja u kaznenom prostoru. Ponovo je strijelac bio Luketić. Nakon toga, domaćini su uspostavili terensku ravnotežu, ali Josip Markanović bježi domaćoj obrani, sam izlazi pred Kovačića koji brani prvi udarac, ali nakon toga lopta ponovo dolazi do vukovarskoga napadača koji drugi puta ne griješi.

Zajednička fotografija – NK Omladinac i Radnički

U nastavku susreta, domaći trener Romeo Erdeljić napravio je nekoliko izmjena i to je donijelo rezultat. U 56. minuti Stjepan Vardić ušao je u kazneni prostor, ali ga je vukovarski branič srušio, a đakovački sudac po drugi je puta pokazao na bijelu točku.Siguran realizator bio je Kristijan Vrtarić. Do kraja susreta, ritam igre je splasnuo tako da nije bio izglednijih prilika za gol, a gosti su zasluženo pobijedili.

 

 

 

Đakovački gradonačelnik Marin Mandarić uručuje prigodni poklon gostima

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.