Đakovački mlađi kadeti peti!

RVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE (RUKOMETAŠE ROĐENE 2002. I MLAĐE)

Đakovački mlađi kadeti, u konkurenciji 16 momčadi, osvojili su odlično peto mjesto, ali ne možemo se oteti dojmu da su mogli i puno više s obzirom da su u borbi za polufinale propustili slaviti protiv Siska.

 

 

                 DUBRAVA – ĐAKOVO 19:26 (12:10)

 

DUBRAVA: Patrik Potlaček, Viktor Bošnjak, Matko Kokotović, Arijana Gorjanac, Patrik Filipić 2, Dominik Živić, Filip Potlaček 1, Stipo Mandić, Josip Šušnja 2, Darjana Marušić, Nikola Farkaš 1, Martin Lisac 7, Stipe Baković 1, Darko Đuran 1, Maksimilijan Molc 4, Mateo Hanak.

 

ĐAKOVO: Matej Serdarević, Marin Božičević 4, Ivan Stipić 4, Stjepan Dramac 1, Lovro Gregačević,Luka Poplašen 4, Karlo Mesić 5, Petar Jarčevć 2, Kristijan Tokić, Fran Kokanović, Toni Pešut, Luka Majstorović, Filip Orlović, Manuel Relatić, Luka Jukić, Filip Ćurić. Trener: Boris Lubar.

 

U današnjoj utakmici svladali su vršnjake Dubrave s uvjelrjivih 26:19. Prvih dvadeet minuta vidjeli smo izjednačenu utakmicu u kojoj su više puta u vodsvu bili igrači Dubrave. Na saom početku bilo je 3:1, zatim 6:4, ali su uporni Đakovačni prvi puta u vodstvo došli pri vodstvu 8:7. Na otvaranju utakmice najraspoloženiji igrači bili su Karlo Mesić s dva i Marin Božičević, također strijelac dva pogotka. U nastavku pridružili su im se Ivan Stipić i Luka Poplašen. Ipak, Dubrava je do odlaska na odmor ponovo prelazila u vodstvo i nakon 20 minuti vodili su s 12:10. Do tridesete minute igrači Dubrave kontrolirali su utakmicu, vodili od dva do četiri gola prednosti, međutim, “đakvoaki tajfun” za samo pet minuta potpuno je preokrenuo tijek susreta. Pri rezultattau 18:18, Đakovačni su napravili seriju 6:0 za vodstvo 24:18. Tada se utakmica prelomila, a do kraja susreta Đakovčani su mirno došli do pobjede i osvojenoga petoga mjesta.
U đakovačkim redovima najbolji strijelac bio je Karlo Mesić s postignutih pet pogodaka, po četiri su se puta u listu strijelaca upisali Matej Luka Poplašen, Marin Božičević, Ivan Stipić. Ovom pobjedom đakovački su mlađi kadeti ostvarili odličan rezultat i time pokazali da su generacija na koju se mora računati.

T
,
            Dugo Selo obranilo prošlogodišnju titulu

 

U finalnom meču rukometaši Dugog Sela slavili su protiv PPD Zagreba rezultatom 24:19 čime su obranili prošlogodišnji naslov prvaka. Na drugom mjestu je PPD Zagreb dok je u utakmici za treće mjesto Sisak pobijedio Akademiju Balić – Metličić rezultatom 23:18.

Najbolji obrambeni igrač: Dominik Šuker (Dugo Selo), najbolji igrač: Patrik Hršak (Dugo Selo), najbolji strijelac: Ivan Barbić (Senj) 63 pogotka.

 

Najbolja sedmorka i pojedinci:

 

Lijevo krilo: Grgo Luketin – RK Balić & Metličić

Desno krilo: Mislav Trninić – RK PPD Zagreb

Lijevi vanjski: Fabijan Grubišić – MRK Dugo Selo

Desni vanjski: Josip Berket – MRK Dugo Selo

Srednji vanjski:  Jakov Neralić – RK PPD Zagreb

Pivot: Matej Komljenović – RK Sisak

Vratar: Dominik Kuzmanović – MRK Dugo Selo

 

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.