Leon Babić Brajko do pojedinačnoga četvrtfinala i polufinala igre parova!

PRVENSTVO  HRVATSKE ZA TENISAČICE I TENISAČE DO 14 GODINA

 

U Splitu je od 21. do 25. svibnja održano Prvenstvo Hrvatske za tenisačice i tenisače do 14 godina. Organizator turnira Teniski klub Split 1950 godine okupio je najboljih 64 tenisača i 32 tenisačice koje su kroz kvalifikacije došle do glavnoga turnira. U muškoj konkurenciji, kao sedmi nositelji, bio je i đakovački tenisač Leon Brajko Babić koji je došao do četvrtfinala.

U prvom kolu mladi je đakovački tenisač bio bolji od Frane Šarića, igrača TK Stobreč, rezultatom 6:1; 6.2.U drugom je kolu Leon Babić Brajko svladao Lovru Majcana rezultatom 6:2 i 6:0.  U četvrtfinalu je Đakovčanin naišao na drugoga nositelja Dinu Prižmića, člana TK Split. Splićanin je bio bolji rezultatom 6:3 i 6:3. Leon Babić Brajko utjehu na prvenstvu može pronaći u činjenici da je poražen od prvaka Hrvatske koji je finalu bio bolji od Noe Vukadina rezultatom2:6; 6:4 i 6:1.

Leon Babić Brajko u splitu došao do četvrtfinala

Đakovački tenisač nastupio je i u igri parova s kolegom iz TK Olimpija Andrejem Dominićem. Đakovačko – osječki par došao je do polufinala. U prvom kolu Babić Brajko /Dominić dobili su zadarsko-zagrebačku kombinaciju Vito Ivanišević i Noa Kljaić rezultatom 6:3 i 6:1. U drugom kolu bili su bolji od para Ethan Lovre George Hiroes i Karlo Klaić sa 6:0 i 6:3. U polufinalu su Babić Brajko/Dominić naletjeli na prve nositelje Mili Poljičak i Dino Prižmić. Prvi nositelji slavili su rezultatom 6:2 i 6:3.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.