Kuševčani “potonuli” u početnih 18 minuta!

 

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

 

28. KOLO

 

 SLAVONAC – TORPEDO 4:1 (3:1)

 

Ladimirevci – Športski park. Gledatelja: 100. Sudac: Matija Horvatek (Našice). Pomoćnici: Domagoj Vidić (Našice) i Aleksanar Vuzem (Pribislavci). Strijelci: 1:0 Budimir (6.), 2:0 Salapić (8.), 3:0 Harkanovac (17.), 3:1 Milardović (34. – 11 m), 4:1 Vonić (88.).

 

SLAVONAC: Antolović, Mitić, Krajina (73. Budimir), Jurković (83. Vonić), Šestanj, Vučički, Tomislav Budimir, Salapić (75. Kolesarić), Harkanovac (79. Janjić), Arnaut, Kovačević.

 

TORPEDO: Vuksanović, Beljan, Čuić, Delić, Klemen, Babić, Bračko, Milardović, Radoš (60. Bašić), Stjepan Kušević, Bošković (60. Domagoj Kušević). Trener: Josip Milardović,

 

 

Kuševčani su na gostovanje u Ladimirevce krenuli nekompletni jer je kod kuće ostao kapetan Branimir Ivanda, ozlijeđeni Sito i Antinac, Cicvarić je izostao zbog obveza na fakultetu, a Marković je još u travnju otišao raditi na more.

Kuševčani su potonuli u prvih 18. minuta kada su domaćini već vodili s 3:0. U šestoj minuti topovskim udarcem  s tridesetak metara Vuksanovićevu mrežu pogodio je Budimir. Samo dvije minute kasnije, na semaforu je već 2:0. neopreznost kuševačke mreže kaznio je Salapić poslavši loptu s desetak metara u praznu mrežu. Obrana je definitivno „spavala“ jer već u 18. minuti golman Vuksanović je i treću puta morao po loptu u svoju mrežu. Domaćini su izigrali Torpedovu obranu, a Harkanovac se sam našao pred nemoćnim kuševačkim golmanom koji se nalazi kao na streljani glinenih golubova.

Nakon brzog i visokoga vodstva Ladimirevčani su stali, a Kuševčani preuzimaju terensku inicijativu. Josip Milardović izveo je slobodan udarac s 18 metara, lopta je jednoga domaćega igrača pogodila u ruku. Sudac je opravdano pokazao na bijelu točku, a sigurni realizator najstrože kazne bio je sam Josip Milardović. Za smanjenje rezultata na 1:3. U 35. minuti gosti su mogli doći do drugoga gola, ali na ubačenu loptu Boškovića Radoš u padu glavom puca, međutim, ona odlazi pored vratnice.

U drugom poluvremenu, obje su momčadi imale po nekoliko izglednih prilika. Dvije najveće imali su Klemen i Milardović, međutim, lopta jednostavno nije htjela u gol. U samoj završnici utakmice, točnije u 85. minuti, Vonić postavlja konačan rezultat.

Inače, fer i korektna utakmica koja nije odlučivala ni o čemu osim o međusobnom prestižu završila je jednim ružnim verbalnim incidentom. Naime, nakon završetka utakmice, netko je na razglasu neukusno i uvredljivu psovku na račun kuševačkoga trenera i igrača Josipa Milardovića. Nažalost, nitko od službenih osoba, a niti od domaćina nije reagirao na ovu provokaciju. Još jednom smo bili svjedocima nekulturnoga i divljačkoga ponašanja ljudi kojima očito nije mjesto na sportskim terenima.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.