Prvakinja Hrvatske Ana Berke, “dame” Ivanka Raguž deseta, Zvjezdana Iveković jedanaesta!

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U ŠAHU ZA ŽENE

 

Od 23. do 29. svibnja, u prostorijama Zagrebačkoga šahovskoga saveza, odigrano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u šahu za žene. Na ovom je natjecanju sudjelovalo ukupno 26 igračica, među njima i dvije igračice Šahovskoga kluba “Dama“ iz Đakova: Ivanka Raguž i Zvjezdana Iveković. Nakon devet odigranih kola đakovačke „dame“ plasirale su se u sredini tablice: Ivanka Raguž osvojila je deseto mjesto s pet bodova dok je Zvjezdana Iveković jedanaesta s 4,5 boda.

Ivanka Raguž igrala je bez kalkulacija, u devet mečeva ostvarila je pet pobjeda (Dora Arnold, Kristina Komljenović, Ivona Marcelina Kurevija i Kristina Špilek) i doživjela četiri poraza (Kristina Šarić, Ivana Maroslavac, Jelena Kokša i Magdalena Muha.

Zvjezdana Iveković ostvarila je tri pobjede (Kristina Špilek, Ema Bevanda i Dora Arnold), tri remija (Anamarija Radiković, Jelena Kokša i Magdalena Muha) i tri poraza (Tihana Iveković, Ena Cvitan i Neomi Špiranec).

Prvakinja Hrvatske postala je Ana Berke, članica Šahovskoga kluba Draga iz Rijeke sa osvojenih sedam bodova, drugoplasirana je velemajstorica Mirjana Medić (ŠK Polet Buševac) sa 6,5 bodova dok je treće mjesto pripalo Eni Cvitan, članici Šahovskoga kluba Liburnija iz Rijeke također sa 6,5 bodova.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.