Kako izbjeći “fenjer” treće lige!

JOŠ JE DEVEDESET MINUTA DO KRAJA NATJECANJA U TREĆOJ HNL ISTOK

 

Danas s početkom u 17:30 minuta igraju se utakmice posljednjega 30.kola Treće hrvatske nogometne lige Istok. Kako to biva kod nas u sportskim natjecanjima, i nakon završetka sezone ništa se ne zna, tako da će i ova nedjeljna večer biti stresna za mnoge klubove. Doduše, ipak se nešto zna: da će Osijek II i BSK iz Bijeloga Brda u drugoligaško društvo. I to je sve! A puno je toga što se ne zna. Npr. šuška se da bi i trećeplasirano Međimurje moglo dobiti pozivnicu za drugu ligu, što će biti s vinkovačkom Cibalijom koja je izbačena i iz druge lige, hoće li i koliko klubova ispasti i treće lige, hoće li netko iz četvrtih liga ulaziti u treću… O svemu tome će nadležna tijela HNS-a raspravljati u ponedjeljak na svojoj sjednici.

HNK Đakovo Croatia

No, smisao ovoga teksta je da čitateljima približi moguće rasplete oko toga kakva je situacije na dnu tablice, odnosno u borbi za opstanak jer čak četiri momčadi mogu zauzeti ono posljednje šesnaesto mjesto koje bi, prema Pravilniku, značile i ispadanje u niži rang. U opasnoj zoni su: Đakovo Croatia, Slavonija, Belišće i Varteks.

 

13. ĐAKOVO CROATIA 29 7 7 15 24:40 28
14. SLAVONIJA 29 6 7 16 33:53 28
15. BELIŠĆE 29 8 4 17 27:57 28
16. VARTEKS 29 6 8 15 26:49 26

 

A protivnici spomenutih klubova su sljedeći:

 

MEĐIMURJE – ĐAKOVO CROATIA

 

SLAVONIJA – KOPRIVNICA

 

SLAVIJA – BELIŠĆE

 

MLADOST (Ž) – VARTEKS

 

KOMBINACIJA PRVA

 

U slučaju da Đakovčani pobijede Međimurje tada sigurno ostaju u ligi bez obzira na rezultate ostalih klubova (ispred njih može biti samo Slavonija pod uvjetom da pobijedi Koprivnicu jer ima bolji omjer protiv Đakovo Croatije : gol razlika 2:1). Međutim, Međimurje se još uvijek nada pozivnici za drugu ligu tako da mora pobijediti Đakovo Croatiju jer samo dva boda manje imaju Koprivničanci koji bi pobjedom u Požegi mogli do trećega mjesta.

 

 KOMBINACIJA DRUGA

 

Varteks ima dva boda manje od spomenute trojke, gostuje u Ždralovima koji su uvijek neugodan domaćin. Pobjedom Ždralova, što ne bi trebao biti problem, jer Mladost je na devetom mjestu s 38 bodova, Varaždinci bi ostali posljednji. U tom trenutku rezultati ostalih klubova više nisu važni.

 

KOMBINACIJA TREĆA

 

Ukoliko Belišće izgubi u Pleternici, (Varteks pobijedi u Ždralovima), a Đakovo Croatia izgubi u Čakovcu, zbog boljeg međusobnog odnosa Đakovčani bi bili ispred Belišća (Đakovo Croatia četiri boda i gol razlika 4.1).

 

KOMBINACIJA ČETVRTA

 

Ukoliko Varteks pobijedi u Ždralovima, a sve tri ostale momčadi odigraju neriješeno, tada se zatvara krug u kojemu svi imaju po 29 bodova. U tom slučaju odlučuje međusobni odnosi odlučuju o posljednjoj momčadi

  1. SLAVONIJA               10:7       10
  2. ĐAKOVO CROATIA  7:4        10
  3. VARTEKS                   6:7          7
  4. BELIŠĆE                    6:11         7

 

KOMBINACIJA PETA

 

Ako Đakovo Croatia izgubi u Čakovcu, Varteks pobijedi u Ždralovima (susjedski derbi), Belišće osvoji bod protiv Slavije u Pleternici, Slavonija osvoji bod ili čak izgubi od Koprivnice, tada su Đakovčani posljednji.

 

Itd., itd., itd.

 

Sada će se vidjeti tko će biti u kakvoj formi, i čiji će igrači biti umorni od naporne sezone. Mi se samo nadamo da će Đakovo Croatia izbjeći ono najgore – posljednje mjesto jer osim, što bi to bila šteta za grad Đakovo, ali i za novu upravu kojoj svakako treba dati priliku.

 

 

Zrinski već slavi naslov prvaka

 

Jurjevčani će sigurno ući u nekakvu knjigu rekorda jer su selo sa samo 307 stanovnika (po popisu iz 2011. godine) jer su postali članovi treće hrvatske nogometne lige Istok. Doduše, sjećamo se i primjera prvoligaških klubova iz malih mjesta, npr. Mladost iz Suhopolja i TŠK iz Topolovca. U svakom slučaju treba skinuti kapu do poda gospodinu Kocuru koji je alfa i omega jurjevskoga kluba. U jesenskom dijelu sezone odlične temelje postavio je trener Damir Lelas, a u proljetnom isto tako uspješno nastavio je Damir Išasegi. Iako danas igraju u Jelisavcu, naslov prvaka je osvojen. Čestitke Jurjevčanima.

NK Zrinski Jurjevac

 

Mladost i Torpedo odlični, Ratar sačuvao status, Polet ispao

 

Čak četiri predstavnika imala je Đakovštine u Prvoj županijskoj ligi. I načelno, mogli bismo utvrditi, da su odigrali odličnu sezonu. Naravno, najviše se to odnosi na Mladost iz Đakovačke Satnice koja je nekoliko kola prije kraja bila čak i u poziciji borbe za naslov prvaka. Satničani, kolo prije kraja, imaju 54 boda i trenutno se nalaze na četvrtom mjestu. Mladi trener Ivan Denić odradio je odličan posao: pronašao je pravu kemiju u momčadi, spojio iskusne (Gansberger, Svalina, Bojanović, Žonka, Stipanović…) s mladima (Radnić, Burazin, Drmić, Barišić, Janković, Bikić, Denić…). Posebno treba spomenuti Marija Bojanovića koji je bio motor u organizaciji napada te Dino Burazin „stroj za golove“. Mladost je najugodnije iznenađenje prvenstva i tu nema sumnje.

NK Mladost Stanica Đakovačka

Pri kraju jesenske sezone na kormilo Torpeda, umjesto Damira Išaegija, došao je igrač Josip Milardović. Nakon toga, Torpedo je doživio renesansu, uslijedio je veliki niz pobjeda i odlazak u gornji dom. Torpedo je, kolo prije kraja, osmi s 47 bodova, a u slučaju da danas pobijedi FEŠK, mogao bi napredovati do šestoga mjesta. Uz iskusne Vinkovića, Babića, Klemena, Ivandu i trenera – igrača Milardovića, afirmirali su se i  mladih igrača (Beljan, Cicvarić, Antinac, Bračko, Čuić, Delić, Sito, Domagoj i Stjepan Kušević…). Čestitke i Kuševčanima!

Ratar je, nakon katastrofalne jeseni, i promjena u vodstvu kluba (na čelo kluba došao predsjednik, trener i igrač Josip Mišić), Piškorevčani su krenuli u lov na konkurente u borbi za opstanak. Uspješno su kolo prije kraja ostvarili zacrtani cilj u prvoj sezoni Prve županijske lige. Uz iskusnoga Mišića, golmana Barića, velik doprinos dali su i Brazilci, posebice Lemos, Batista i Cristiano Da Silva, te napadači Bekić i Bala. Tu treba dodati i mlađu gardu koju čine Križanović i Abramović. Naravno, i svi ostali dali su svoj doprinos.

ŠNK Ratar Piškorevci

Jedino su Semeljčani razočarali. Prvenstvo su završili na posljednjem mjestu i već nakon jesenskoga dijela bilo je je jasno da će u niži rang.

 

  Slavonija u kvalifikacijama

 

A da se dobar nogomet igra u Općini Punotovci, potvrđuje i momčad Slavonije koja je osvojila naslov prvaka Druge županijske nogometne lige i time stekla pravo nastupa u kvalifikacijama za ulazak u Prvu županijsku ligu. Protivnici su im nogometaši Poleta iz Bokšića. Punitovčani su ostvarili 22pobjede, dva remija i doživjeli samo dva poraza, uz gol razliku 87:21. Osvojili su 68 bodova, pet više od drugoplasirane Šokadije iz Strizivojne.

Čestitke treneru Goranu Uzlecu i igračima te upravi kluba. I sretno u kvalifikacijama!

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.