Đakovačke kuglačice u prvoligašku sezonu s povratnicama Anom Tolušić i Marijanom Majsterić te prinovama Vesnom i Ivonom Đapić!

 

U TIJEKU JE KUGLAČKI PRIJELAZNI ROK, ĐAKOVAČNKE DOBILE PRVA POJAČANJA

 

Dok kuglačke staze i čunjevi miruju, vrlo je živo u klubovima koji su već krenuli u popunu svojih rostera. S obzirom da je prijelazni rok u tijeku,  bit će zanimljivo kako će izgledati klubovi u novoj natjecateljskoj 2018./19. sezoni. A podsjetimo, da je prošlogodišnja sezona bila uspješna za đakovačke kuglačice koje su se nakon tri godine vratile u prvoligaško društvo. Nakon kvalifikacija u kojima su osvojile prvo mjesto (ispred Siscije i Karlovca) Đakovčanke će najesen ponovo igrati na prvoligaškim stazama.

Izborile nastup u prvoj ligi – ŽKK Đakovo

Naravno, ova činjenica primorala je i upravu kluba na dodatni rad jer treba se pripremiti za novo zahtjevno natjecanje. U razgovoru s trenerom Nedjeljkom Ćorićem Hitrijem doznali smo da se užurbano radi na ojačavanju ekipe. Prema posljednjim informacijama, ekipu bi trebale pojačati povratnice Ana Tolušić (rođena Rukavina), članica hrvatske kuglačke reprezentacije koja se u Njemačkoj okitila titulom viceprvakinja svijeta. Ana Tolušić, zbog obiteljskih je razloga, nekoliko sezona izvan kuglanja, ali, „kuglanje se ne može zaboraviti“ riječi su trenera Ćorića. Zbog obiteljskih razloga prošlu sezonu propustila je i Marijana Majsterić koja će se priključiti pripremama za prvoligašku sezonu. Uz Daliju Perković, Nikolinu Kuić, Ivanu Prugović, Juliju Horvat, Paulinu Kopecki, Mateju Soptu, Nadu Kulaš bit će to roster domaćih igračica.

Reprezentacija Hrvatske 2009. (Ana Rukavina – čuči druga s lijeva)

Prijelazni rok za kuglačice počeo je 20. lipnja i traje do 2. srpnja, a dvije su igračice potpisale pristupnicu za ŽKK Đakovo: Vesna i Ivona Đapić, igračice Obrtnika iz Nove Gradiške. Riječ je o iskusnim igračicama koje su prošle kroz prvoligaška natjecanja i svakako da će biti znatno pojačanje za đakovačku ekipu.

Nove đakovačke akvizicijce . Vesna i Ivona Đapić

 

O novom rosteru đakovačkih kuglačica trener Ćorić kratko je rekao: „Napravili smo odličan posao o posljednjih dva tjedna. Prvo, definirali smo igrački kadar, a posebno mi je drago da će ove godine nastupiti i povratnice Ana Tolušić i Marijana Majsterić čime dobivamo širinu u izboru igračica. Prva liga je prva liga, u svakom trenutku na stazama morate imati kvalitetne igračice, a s njihovim povratkom upravo dobivamo tu potrebnu kvalitetu. Dolaskom Vesne i Ivone Đapić pojačat ćemo konkurenciju u ekipi, ali i dobiti kvalitetu i iskustvo  jer prvenstvo će biti izuzetno zahtjevno i tražit će dosta odricanja, ponajviše dalekih putovanja. Ovim potezom, imamo ekipu koja bi nam trebala osigurati opstanak u ligi što je i osnovni cilj u nadolazećem prvenstvu, zaključio je Ćorić.

U Hrvatskom kuglačkom savezu već su izvučeni i parovi natjecanja tako da kuglačice Đakova znaju raspored. Prvenstvo počinje 15. rujna, a Đakovčanke će u prva dva kola biti domaćini. U prvom kolu u Đakovu će gostovati Rijeka, a tjedan dana kasnije i Istra. Te dvije utakmice pokazat će i smjer kojim će ići đakovačke kuglačice.

Donosimo raspored prvoga dijela natjecanja u Prvoj hrvatskoj kuglačkoj ligi za žene:

 

  1. ĐAKOVO – RIJEKA 9. 2018.

 

  1. ĐAKOVO – ISTRA 9. 2018.

 

 

  1. PODRAVKA – ĐAKOVO 9. 2018.

 

  1. ĐAKOVO – ZAGREB 10. 2018.

 

 

  1. MLAKA – ĐAKOVO 10. 2018.

 

  1. ĐAKOVO – SISCIA 10. 2018.

 

 

  1. ADMIRAL – ĐAKOVO 11. 2018.

 

  1. ĐAKOVO – SPLIT 11. 2018.

 

 

  1. ENDI-TEKSTILAC – ĐAKOVO 11. 2018.
Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.