Jakov Tomić drugi u Osijeku, Leon Babić Brajko u Zagrebu!

BOGAT TENISKI VIKEND

 

Tijekom protekloga vikenda odigrano je nekoliko teniskih turnira na kojima su nastupili i đakovački tenisači.

 

 

TURNIR DO 10 GODINA – BOSUTSKO OSIJEK

 

Jakov Tomić, mladi đakovački tenisač osvojio je drugo mjesto. Nakon što je u skupini ostvario tri pobjede (Juraj Ergotić 4:0; Luka Mitrović 4;3; Maro Mudri 4:0) Tomić se plasirao u zlatnu skupinu turnira. U susretu protiv Vukovarca Nikole Jelenića mladi đakovački tenisač ostvario je pobjedu rezultatom 4:2 i 4:1. U finalu su se sastali Jakov Tomić i Ino Horvat. Mladi Požežanin bio je bolji rezultatom 4:2 i 4:1.

Dora Belvanović, članica TK Đakovo, plasirala se u srebrenu skupinu gdje je osvojila prvo mjesto pobjedom protiv Ane Jaman rezultatom 4:0 i 4:0.

Iva Zetović u brončanoj je skupini osvojila drugo mjesto, a Petra Nerovčić poražena je u četvrtfinalu brončane skupine.

OTVORENO PRVENSTVO VALPOVA DO 14 GODINA

 

Na valpovačkom turniru u ženskoj konkurenciji do 14 godina nastupile su dvije đakovačke tenisačice. Tenisačice su podijeljene u tri skupine po četiri igračice, a Anja Belvanović ostvarila je dvije pobjede i jedan poraz. U prvom meču mlada Đakovčanka poražena je od Lucije Koričić (TK Olimpija) rezultatom 6:0 i 6:2 da bi u sljedeća dva meča bila bolja od Karle Završki (Osijek) u tri seta: 5;7; 6:3 i 6:0 i Našičanke Andreje Trošelj 7:5 i 6:3. U završnoj skupini Anja Belavanović poražena je od Vinkovčanke Elene Rimac rezultatom 6:3 i 6:2.

Druga đakovačka tenisačica Jana Tomić u skupini je ostvarila jednu pobjedu (Dora Putrić 6:4 i 6:0) i dva poraza (Lara Dominić 6:0; 7:5 i Elena Rimac 6:1 i 6:0).

 

 

SAN SPIN CUP ZA TENISAČE DO 16 GODINA

 

U konkurenciji 32 igrača do 16 godina zagrebačkoga San Spin Cupa našao se i đakovački tenisač Leon Babić Brajko koji je u drugom kolu bio bolji od Tina Kržića s uvjerljivih 6:2 i 6:0. U polufinalu je đakovački tenisač svladao Tina Samca 6:2 i 6:1. U finalnom meču sastali su se prvi i drugi nositelj: Dominik Šimunović protiv Leona Babića Brajka. Zagrebački tenisač bio je bolji rezultatom 6:3 i 7:5.

 

Leon Babić Brajko nastupio je s Matijom Margetićem u igri parova. U drugom su kolu poraženi od kasnijih pobjednika Dominika Šimunovića i Tina Samca rezultatom 6:1i 6:3.

Na fotografiji se nalaze finalisti zagrebačkoga turnira: drugoplasirani Đakovačnin Leon Babić Brajko (lijevo) i Dominik Šimunović (desno).

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.