Osječanima četiri pobjede!

KONJIČKA NATJECANJA NA 52. ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA

 

U subotu ujutro, 7. srpnja, počela su  konjička natjecanja na Državnoj ergeli Đakovo. Đakovački ljubitelji preponskog jahanja mogli su vidjeti pet utakmica: na visinama od 60 do 120 centimetara.

U utakmici do 60 centimetara nastupile su dvije jahačice: obje su dionicu od 430 metara prošle bez kaznenih bodova tako da je prvo mjesto pripalo Ani Strganac, članici KK Osijek. Ona  je s grlom Saber 148 zadanu dionicu prošla za 70,57 sekundi. Drugo mjesto pripalo je Snježani Pavlović, također članici KK Osijek, koja je, na grlu Capello, dionicu prešla za 63,84 sekunde.

Pobjednica Ana Strganac (lijevo) i drugoplasirana Snježana Pavlović (desno)

Četiri natjecateljice odlučivale su o pobjednici utakmice visine prepona do 80 centimetara. Luna Devetak, članica KK Osijek, osvojila je prvo mjesto (grlo Jeremy Baby Fraser-L) s vremenom 73,97. Drugoplasirana je Nika Bujak, članica KK Dunavski raj, koja je s grlom Johhny zadanu dionicu prošla za 66,94 sekunde, a trećeplasirana je Snježana Pavlović (KK Osijek) sa osam kaznenih bodova i vremenom 77,40. Četvrta natjecateljica Ana Strganac odustala je tijekom nastupa.

U utakmici na visini 100 centimetara samo je jedan natjecatelj zadanu dionicu prošao bez kaznenih bodova. Prvo mjesto osvojio je Marko Papac, član Galop teama Koprivnica na grlu King. Drugoplasirana je Sonja Žepina (KK Galop team Koprivnica) s vremenom 75,60 i četiri kaznena boda. Denis Zeko (KK Dunavski raj) nastupao je na dva grla: s grlom Casall osvojio je treće mjesto s vremenom 76,88 i četiri kaznena boda, a četvrto mjesto pripalo mu je s grlom Armagedon s 12 kaznenih bodova. Emilia Džambo (KK Karoca) zauzela je peto mjesto. Na grlu Star ostvarila je 8 kaznenih bodova uz vrijeme 102,49.

Najbrojnija konkurencija, devet natjecatelja, bila je u utakmici na 110 centimetara. Ivan Funarić (KK Osijek) na grlu Coco osvojio je prvo mjesto uz vrijeme parkura 61,85 sekundi. Drugoplasirani je Marko Papac (KK Galop team Koprivnica) s vremenom 61,58. Treće mjesto osvojila je Danijela Žuljević, članica KK Karoca, koja je na grlu Edward dionicu pošla za 64,70 sekundi. Četvrto mjesto pripalo je Nives Sić (KK Osijek; grlo Arsenal), peti je Duško Gages (KK Dunavski raj: grlo: Contador), šesta je Emilia Džambo (KK Karoca; grlo: Chica Boo). Na sedmom mjestu završio je Ivan Funarić (KK Osijek;  grlo: Guiness), osma je Sonja Žepina (KK Galop team Koprivnica; grlo: Demi), a deveti je Denis Zeko, član KK Dunavski raj (grlo: Casall).

U utakmici na visini prepona od 120 centimetara prvo mjesto osvojila je Danijela Žuljević, članica KK Osijek. Na grlu Skiper Junior dionicu je prošla s četiri kaznena boda i vrijeme 63,05. Drugoplasirana je Martina Ivković, članica KK Osijek. Na grlu Contado ostvarila je četiri kaznena boda i vrijeme 64,06.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.