Trostruka kraljica Borovika – Sonja Sabo, najbrži triatlonac Tomislav Tessari!

PETI PO REDU TRIATLON BOROVIK 2018. PROMOVIRAO ĐAKOVAČKU ATLETSKU HEROINU

 

Foto: Danko Kočiš

 

 Borovik privukao Japanca, Belgijance i Bosance…

 

Planinarsko društvo Đakovo još je jednom pokazalo veliku sposobnost pri organizaciji petoga po redu amaterskoga Triatlona Borovik 2018. koji je ove godine privukao najveći broj natjecateljki i natjecatelja: ukupno 137. Organizatori su imali problema što je prijava bilo puno više, ali organizacijski uvjeti nisu dopuštali veći broj natjecatelja. Ovo natjecanje pretvorilo se u reprezentativnu sportsku, ali i turističku manifestaciju koja je privukla natjecatelje iz cijele Hrvatske. Bilo je tu Zagrepčana, Riječana, Križevčana, Bjelovarčana, Pakračana, Lipičana, Vukovarca, Virovitičana, Valpovčana, Našičana, Vinkovčana, Brođana, Osječana, Koprivničanaca, Daruvarčana,. Ovogodišnji triatlon bit će zapamćen i po troje međunarodnih natjecatelja: dvoje Belgijanaca Zolika i Janika Djurita) te Jelene Vukosavljević, natjecateljica iz Bosne i Hercegovine (Laktaši). Naravno, ne smijemo zaboraviti niti interkontinentalni nastup Japanca Tatsuya Osakija.

Zanimljivost ovogodišnjega triatlona je i nastup djece od osam  do 14 godina. U toj utrci nastupilo je ukupno 44 natjecatelja. Svi su nagrađeni medaljom i bonom sponzora.

 

 

                 Trostruka kraljica Borovika – Sonja Sabo

 

Subota, 7. srpnja 2018. godine, bit će upisana u povijest hrvatskoga sporta po nastupu hrvatske nogometne reprezentacije u četvrtfinalu Svjetskoga prvenstva u Rusiji. Ali, Đakovo i Đakovština pamtit će ovaj dan po uspjehu đakovačke profesorice kineziologije Sonje Sabo koja je po treći puta osvojila Triatlon Borovik. Hrvatska je imala snježnu kraljicu – Janicu Kostelić, a Đakovo ima borovičku kraljicu – Sonju Sabo. Dvadesetogodišnja Đakovčanka plivačku dionicu od 400 metara, biciklističku od 21 kilometra i trkačku od 5 kilometara prešla za jedan sat, 24 minute i 58 sekundi. Druga u cilj stigla je Osječanka Maja Urban s vremenom 1:29,31, a trećeplasirana je Brođanka Marina Nenadović s 1:32,33.

Treća titula pobjednica Borovika – Sonja Sabo

 

Pakračanin Tomislav Tessari prvak Borovika

 

U muškoj konkurenciji ukupni pobjednik je Tomislav Tessari iz Pakraca koji je zadanu dionicu triatlona u Boroviku prešao za jedan sat, 12 minuta i 43 sekunde. Drugoplasirani je Vukovarac Ivan Szabo s vremenom 1:13,15, a samo četiri sekunde sporiji (1:13,39) na trećem mjestu bio je Matej Jukić iz Čepina. Najbolji đakovački trkač bio je Davor Blažević koji je u cilj stigao s vremenom 1:17,10. Na šestom mjestu utrku je završio Dragan Baličević (1:19,07), deveti je Marko Duvnjak (1:21,19), a NA desetom mjestu završio je Ivan Dragić (1:21,44).

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.