Torpedo i Slavonija u finalu!

  1. MEMORIJALNI TURNIR „GREGAČEVIĆ – VUKADIN – RADOŠ“

 

SUBOTA, 21. SRPNJA 2018.

 

 

                   TORPEDO – ŠOKADIJA   3:0 (2:0)

 

Viškovci – Igralište NK Radnički. Strijelci: 1:0 Blažević (16.), 2:0 Antinac (20), 3:0 Bašić (48.).

 

TORPEDO: Vinković, Delić, Josip Čuić, Babić, Mislav Ivanda, Antinac, Radoš, Milardović, Blažević, Branimir Ivanda, Sito. (Još su igrali: Bošković, Stjepan Kušević, Andrić, Dino Čuić, Cicvarić, Mašić, Klemen). Trener: Josip Milardović.

 

ŠOKADIJA: Šimičić, Bilić, Kunce, Pačarić, Mandarić, Josip Damjanović, Mato Damjanović, Matić, Mašić, Đaković, Marko Damjanović. (Još su igrali. Andrijević, Josip Damjanović). Trener: Nikola Salopek.

 

Drugoga dana Memorijalnoga turnira u Viškovcima na programu su dvije seniorske utakmice. U prvoj su se sastali nogometaš županijskoga prvoligaša torpeda iz Kuševca i drugoligaša Šokadije iz Strizivojne.

25. Memorijal “Gregačević -Vukadin -Radoš”

 

Ovo je prva provjera za obje momčadi koje su prošle tek tjedan dana priprema tako da niti jedni niti drugi ne trebaju biti posebno zabrinuti. U utakmici su dominirali Kuševčani koji su već u prvih dvadeset minuta došli do vodstva 2:0. U akciji je sudjelovao cijeli vezni red Torpeda: nakon četiri točna dodavanja lopta je došla do Mile Blaževića koji izlazi pred protivničkoga golmana i mirno pogađa nezaštićenu mrežu. Samo četiri minute kasnije na 2:0 povisio je Josip Antinac. Akciju je započeo Drmić koji sa strane točnom loptom pronalazi Antinca, a kuševački napadač s 12-13 metara točnim udarcem pogađa mrežu. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

Zaslužena pobjeda protiv Šokadije – NK Torpedo

 

Na samom početku drugoga dijela, točnije u 48. minuti, Tomislav Bašić postigao je treći pogodak čime je utakmica bila riješena. Do kraja susreta, Dubinska lota upućena je prema Bašiću koji prolazi gostujućega golmana i mirno plasirala loptu u mrežu. Do kraja susreta, Kuševčani su imali još nekoliko izglednih prilika, ali do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Kuševčani su mirnom igrom sačuvali stečenu prednost i tako se plasirali u nedjeljno finale. Šokadija je igrala koliko je u ovom trenutku mogla s obzirom da su tek na početku priprema i da su u Viškovce došli bez dosta standardnih igrača.

Trener Torpeda Josip Milardović kratko je komentirao utakmicu: Ovo je naša prva utakmica, nakon sedmodnevnih treninga, i rezultat nam nije bio u prvom planu. Važno je da su se dečki istrčali, a zadovoljan sam zalaganjem i odnosom prema igri.

 

 

 

RADNIČKI – SLAVONIJA (P)    1:2 (1:2)

 

 

Viškovci – Igralište NK Radnički. Strijelci: 0:1 Mijakić (17. – ag), 0:2 Perić (28.), 1.2 Kvesić (39).

 

RADNIČKI: Danijel Drenjančević, Domagoj Čurić, Majstorović, Marko Mijakić, Đuretković, Dražen Radoš, Kovač, Sesar, Zlatko Horvat, Kvesić. (Još su igrali: Antonio Lagator, Jelečević, Plavšić, Bikić, Erceg, Luka Drenjančević, Vlajčić).

 

SLAVONIJA (P): Hrvoje Stipanović, Perić, Štigler, Burek, Matković, Vinko, Josip Perak, Klepo, Šuvarić, Poljarvić, Darko Veverec. (Još su igrali: Getoš, Fehir, Funjak, Holeš, Antonio Labak). Trener: Goran Uzelac.

 

Nogometaši novoga županijskoga prvoligaša Slavonije iz Punitovaca uspješno su otvorili memorijalnu turnir u Viškovcima. Pobjedom protiv domaćina Radničkoga izborili su sutrašnje filane protiv Torpeda.

Punitovčani su došli u vodstvo u 17. minuti. Ubačenu loptu s desne strane u kaznenom prostoru Marko Mijakić glavom provodi u vlastitu mrežu. Bolji igru Punitovčani su iskoristili u 28. minuti kada punitovačko vodstvo na 2:0 povećava Ivan Perić. Ponovo je pogodak pao nakon prekida, a najbolje se snašao punitovački igrač. Nakon toga, Viškovčani su počeli igrati prema protivničkom golu, a takav pristup donio im je smanjenje vodstva. U 39. minuti Horvat točnom je loptom pronašao Grgu Kvesića koji smanjuje rezultat na 1:2.

U drugom poluvremenu, u zanimljivoj utakmici, više nije bilo golova tako da su županijski prvoligaši osigurali sutrašnje finale.

 

 

NEDJELJA, 22. SRPNJA 2018.

 

17:00 ŠOKADIJA – RADNIČKI

 

20:00 TORPEDO – SLAVONIJA (P)

 

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.