Leon Babić Brajko prošao zahtjevne kvalifikacije i dva kola u Weiblingenu!

MLADI ĐAKOVAČKI TENISAČ KRENUO NA NJEMAČKU TURNEJU

 

 

Mladi đakovački tenisač Leon Babić Brajko, nakon niza odličnih rezultata na domaćim turnirima, mjesec srpanj i kolovoz, provest će u Njemačkoj gdje će nastupiti na vrlo jakim turnirima druge kategorije za tenisače do 14 godina u Waiblingenu i Ulmu.

Prvi od njih, onaj u Waiblingenu, Academy Junior International, vrlo jaki turnir druge kategorije, krenuo je 23.srpnja, a mladi đakovački tenisač morao je proći kroz vrlo zahtjevne kvalifikacije. U drugom kolu kvalifikacija Leon Babić Brajko bio je bolji od Nijemca Arona Antona rezultatom 6:3 i 6:3. I drugog Nijemca – Bena Brandla – Babić Brajko poslao je u publiku. Nakon dva seta bilo je 6:4 i 6:3 za đakovačkoga tenisača. U posljednjoj kvalifikacijskoj prepreci đakovački tenisač poražen je od američkoga igrača Michaela Melinkova. Nakon velike i neizvjesne borbe, Amerikanac je slavio 7:6 i 7:5. Ipak, Leon Babić Brajko u glavni je turnir ušao kao lucky luzer.

Odlično međunarodno iskustvo  Leon Babić Brajko

 

U konkurenciji 128 mladih igrača Đakovčanin je u prvom kolu bio bolji od Talijana Luce Accomanda rezultatom 6:2 i 6:4. U drugom kolu Leon Babić Brajko naišao je na 16. nositelja Švicarca Tonya Mathysa. Švicarac je slavio s 6:4 i 6:2.

U ponedjeljak, 30. srpnja, mladi đakovački tenisač kreće na novom turniru. U Ulmu se igra turnir druge kategorije Muller Junior Cup Ulm, a u prvom kolu protivnik Leona Babića Brajka je Nijemac David Fix.

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.