Leon Babić Brajko “skinuo Davida Fixa, u parovima u četvrtfinalu!

ODLIČNI NASTUPI MLADOG ĐAKOVAČKOG TENISAČA U POJEDINAČNOJ I KONKURENCIJI PAROVA NA TURNIRU U ULMU

 

Očito da je mladi đakovački tenisač Leon Babić Brajko svoju pravu formu pronašao na njemačkoj turneji, posebice na na jakom međunarodnome turniru druge kategorije Muller Junior Cupu koji se igra od 30. srpnja do 5. kolovoza.

 

Nakon što je Babić Brajko u prvom kolu bio bolji od Švicarca Yvesa Schwytera (6:4 i 7:5), u drugom je kolu imao daleko teži zadatak. Pred sobom je imao domaćega igrača Davida Fixa koji je u prvom kolu bio bolji od petoga nositelja Rumunja Davida Manua. Kao i u prvom meču, Leon Babić Brajko loše je otvorio prvi set prepustivši protivniku vodstvo 3:1 Ipak, Đakovčanin se uspio vratiti u prvi set i pobijediti rezultatom 7:5. Ista situacija dogodila se i u drugom setu: Nijemac je vodio 5:3 i kada je trebao igru mirno privesti kraju, „probudio“ se Leon Brajko došavši do rezultata 5:5. Međutim, u završnici je Nijemac s puno  više snage i energije dobio drugi set rezultatom 7:5. I u trećem setu Leon Babić Brajko gubio je 3:1, ali je pokazao veliki karakter i nije se predavo, „stisnuo“ je svoga protivnika, napravio preokret i došao do teške i vrijedne pobjede 7:5. U sutrašnjem trećem kolu Leon Babić Brajko za protivnika će imati Beilgijanca Matsa Herremansa, dvanaestoga nositelja turnira.

 

 

 

   U igri parova četvrtfinale!

 

Odlične partije mladi đakovački tenisač pruža u paru sa Slovencem Maticom Krzinikom. U prvom je kolu hrvatsko-slovenski par bio bolji od Nijemaca Kia Litza i Niklasa Ruebenacha rezultatom 6:3 i 6:2. U drugom su kolu Babić Brajko i Matic Kriznik slavili protiv Claudija Amona (GER) i Tobiasa Leitnera, njemačko austrijske kombinacije s četvrtim nositeljstvom. Nakon 1:6 u prvom setu, u drugome su bili boji nakon „pripetavanja“ 7:6 (2), a prava drama odigrana je u trećem setu. Hrvatsko-slovenski par imao je u završnim poenima više snage i mudrosti te je s 10:8 došao do vrijedne pobjede koja ih je odvela- u četvrtfinale. Sutra Babibć Brajka i Kriznika čeka Davida Manua i Noaha Mullera. Meč za polufinale parova.

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.